Την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση κατά 15% της χρήσης φυσικού αερίου ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ. «Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει διατάραξη σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα. Και να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής και με την πρόταση της Κομισιόν για τη μείωση 15% στη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις και στο θέμα της τιμής του φυσικού αερίου και σε ότι αφορά την προμήθεια. Σε αυτές τις προτάσεις θα επιμείνουμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσουν λύσεις», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι χώρες χρειάζονται σταθερές κυβερνήσεις»

Ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει και την πολιτική κρίση στην Ιταλία, με την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι. «Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά πόσο σημαντικό είναι οι χώρες να έχουν σταθερές κυβερνήσεις», σημείωσε αρχικά ο κ. Οικονόμου για να προσθέσει στην συνέχεια: «Αναδεικνύεται επίσης πόσο σωστή είναι η πάγια άποψη της ΝΔ και η αντίληψη του πρωθυπουργού ότι σε αυτούς τους καιρούς χρειάζονται σταθερές αυτοδύναμες κυβερνήσεις που να μπορούν να παρέχουν στις κοινωνίες αποτελεσματική και βιώσιμη διακυβέρνηση. Και πόσο σωστή είναι η επιλογή του πρωθυπουργού να μην κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια με τον εκλογικό χρόνο και η κυβέρνηση να εξαντλήσει συνταγματικά την προβλεπόμενη θητεία της».

«Γινόμαστε αποτελεσματικότεροι στο θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών»

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση από το θέμα των πυρκαγιών. «Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις τελευταίες πυρκαγιές, κυρίως αυτή στην Αθήνα, είναι ότι, μέσα από επώδυνες και επαχθείς εμπειρίες, μαθαίνουμε γρήγορα, προσαρμοζόμαστε, εξελισσόμαστε και γινόμαστε αποτελεσματικότεροι στην πρόληψη και την αντιμετώπιση. Είναι αδύνατον να αποφύγουμε τις πυρκαγιές και τις συνεπακόλουθες ζημιές που έρχονται από αυτές, αλλά είμαστε πια ικανότεροι τόσο στην πρόληψη όσο και στη διαχείρισή τους, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην διασφάλιση των περιουσιών των ανθρώπων και στη προστασία των δημόσιων υποδομών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.





ΠΗΓΗ