Με τη μέση υβριδική τεχνολογία εμπλουτίζει το Vitara η Suzuki, προκειμένου να ενισχύσει τον χαρακτήρα του. Χωρίς πολλές σχεδιαστικές αλλαγές, με λεπτομέρειες χρωμίου εξωτερικά, το Vitara προσφέρεται με το υβριδικό σύστημα που η ιαπωνική μάρκα ονομάζει Strong Hybrid και λανσάρεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση.

Το σύστημα αποτελείται από έναν νέο κινητήρα βενζίνης 1.5 lt DUALJET ισχύος 102 ίππων με 138 Nm ροπής, έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU) ισχύος 33 ίππων με 60 Nm ροπής, με τη συνδυασμένη ισχύ των δύο να είναι 116 ίπποι. Παράλληλα φέρει ένα αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων AGS με paddles στο τιμόνι και μπαταρία ιόντων λιθίου 140V, τοποθετημένη στον χώρο της ρεζέρβας.

Η εκκίνηση του Vitara γίνει ηλεκτρικά και μπορεί να κινείται ηλεκτρικά για έως 4,5 χλμ., ακόμα και με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτρική ενέργεια είναι έως 80 χλμ./ώρα. Επίσης, κατά την επιβράδυνση με ταχύτητες κάτω των 135 χλμ./ώρα ενεργοποιείται αυτόματα το EV mode, η ηλεκτρική λειτουργία.

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται είτε πατώντας το φρένο είτε αφήνοντας το γκάζι, αλλά και όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, καθώς ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δίνει κίνηση και στον MGU, ώστε να φορτίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και με την όπισθεν κινείται ηλεκτρικά, ενώ προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Η Suzuki αναφέρει μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα/100χλμ., όμως θα πρέπει να το διαπιστώσουμε οδηγώντας το.

Το Vitara είναι διαθέσιμο και με σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP με 4 επιλογές:

Auto, Sport, Snow και Lock, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, επιλογές που εμφανίζονται στην έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων.

Η λειτουργία Auto δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε ομαλές συνθήκες οδήγησης και μεταβαίνει σε τετρακίνηση μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο ενώ η Sport βελτιώνει την απόδοση σε απότομες στροφές κατανέμοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και την κατανομή της ροπής.

Από την άλλη η Snow ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση ώστε να διατηρείται η σταθερότητα σε ολισθηρές επιφάνειες με την Lock να κατανέμει συνεχώς μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ώστε να εξασφαλιστεί μέγιστη πρόσφυση και μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Snow σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα. Επίσης, παραμετροποιείται και ο τρόπος λειτουργίας του ESP.

sdv

Η Suzuki πλαισιώνει το Vitara με προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, Suzuki Safety Support: Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS

Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας, Προειδοποίηση εκτροπής, Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου, Adaptive Cruise Control, Adaptive Cruise Control με το σύστημα Stop & Go, Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας, Αισθητήρες παρκαρίσματος και Κάμερα οπισθοπορείας.

Στον εξοπλισμό υπάρχει και πανοραμική ηλιοροφή στην έκδοση GLX, με μεγάλο άνοιγμα.

Οι τιμές ξεκινούν για τις δικίνητες εκδόσεις από 24.000 ευρώ και για τις τετρακίνητες από 26.800 ευρώ.





ΠΗΓΗ