Η ανάγκη στήριξης των δικηγόρων, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, επισημαίνεται σε ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που κατατέθηκε στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εργασίας.

Οι βουλευτές τονίζουν πως το γεγονός ότι τα δικαστήρια της χώρας και συνδεόμενες με αυτά, δικαστικές και δημόσιες υπηρεσίες είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε λειτουργούν μερικώς από τον περασμένο Μάρτιο, έχει δημιουργήσει εξ αντικειμένου, λόγω της μείωσης δραστηριότητας, σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα στη μεγάλη πλειοψηφία ιδίως των σκληρά μαχόμενων δικηγόρων.

Για το λόγο αυτό, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει εμπράκτως τους δικηγόρους που έχουν πληγεί καίρια από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό της δικαστηριακής ύλης, μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι η άμεση καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ σε όλους τους δικηγόρους, η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για το μήνα Δεκέμβριο 2020, στο ύψος που έχουν λάβει πληττόμενοι κλάδοι, προς μερική αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος τους, την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω του 5ου και του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με βάση τη μείωση του εισοδήματος κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 και χωρίς κανένα συμψηφισμό με το ποσό που έλαβαν οι δικαιούχοι κατά τον 4ο κύκλο αυτής, καθώς και την αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

 

 
Στο πλαίσιο αυτό ρωτάνε τους υπουργούς:

1. Εάν προτίθενται να στηρίξουν εμπράκτως τους δικηγόρους που έχουν πληγεί καίρια από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό της δικαστηριακής ύλης, μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας

2. Ποια άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης σκοπεύουν να λάβουν, ιδίως όσον αφορά την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και την αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων τους;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ