Ομόφωνα απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, η αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά ακύρωσης της απόφασης της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου την οποία θεωρεί παράνομη.

Κούρτοβικ:”Δε θα μπορούσε”

Η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα σε δήλωσή της αναφέρει πως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη και μίλησε ουσιαστικά για απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής που δεν μπορούσε να ανατραπεί από ένα “μικρό δικαστήριο περιφερειακής πόλης”:

“Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής”.

Η εισαγγελέας έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή να απορριφθούν

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ