Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που φέρνει πραγματική “επανάσταση” στο οικογενειακό Δίκαιο μετά από 37 χρόνια όπως έγραψε το dikastiko.gr παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

Mε το e- διαζύγιο ή το «άυλο διαζύγιο» διευκολύνονται τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να λύσουν τη σχέση τους χωρίς να χρειάζεται ούτε καν η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους.

«Οι σύζυγοι μπορούν με έγγραφη συμφωνία να λύσουν το γάμο τους.(…) Η συμφωνία λύσης του γάμου γίνεται και ηλεκτρονικά με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, μη απαιτούμενης της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής των συζύγων. Η λύση του γάμου επέρχεται με την κατάθεση αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο, όπου έχει κατατεθεί η σύσταση του γάμου», προβλέπεται στη σχετική διάταξη με τίτλο «Συναινετικό Διαζύγιο».

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης για πρώτη φορά ο θεσμός του οικογενειακού διαμεσολαβητή εφόσον οι γονείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν, με τελευταίο τη προσφυγή στη δικαιοσύνη. Όπου θα υπηρετούν δικαστικοί λειτουργοί ,οι οποίοι θα έχουν παρακολουθήσει έκτακτα σεμινάρια επιμόρφωση στην Εθνική Σχολή Δικαστών με τη συμμετοχή όχι μόνο παλαιότερων δικαστών ,αλλά παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ