Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα συνωστισμού στα πάρτι εντός του χώρου του ΑΠΘ και τις δηλώσεις του πρύτανη σχετικά με την ασφάλεια και τον ρόλο της Αστυνομίας ως προς την αντιμετώπιση τους, ένα μονάχα πράγμα επανέρχεται στο προσκήνιο, το περίφημο γαϊτανάκι της απόδοσης των ευθυνών. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως αποδιοπομπαίος τράγος, έρχεται να κρύψει την γύμνια της διαχρονικής ανεπάρκειας της πολιτείας σχετικά με την ορθή θέσπιση των νόμων για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Ουδέποτε η επίσημη πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια δεν εργάστηκε ώστε να θέσει το πλαίσιο λειτουργίας των διαφόρων δημοσίων και μη φορέων ,θωρακίζοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία και αντιμετωπίζοντας την επιτέλους ως πυλώνα σταθερότητας του κράτους, αντί μιας  βαλβίδας εκτόνωσης κοινωνικών αντιδράσεων, ιδεοληψιών και επίρριψης  κάθε λογής ευθυνών από διάφορους ανευθυνούπεϋθυνους.

 

Είναι αδιανόητο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας να κωφεύει ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα  και να μην λαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας και του έργου μας ,από τον οποιοδήποτε κατέχοντα δημόσιο αξίωμα και λόγο ο οποίος θέλει να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών. Αλήθεια πόσοι από τους αξιωματούχους αυτούς  που μας κουνούν το δάχτυλο στερούν ολόκληρες κουστωδίες Aστυνομικών και τις απασχολούν για την προσωπική τους ασφάλεια; Κουστωδίες οι οποίες άλλοτε τους παρέχονται στα πλαίσια των γνωριμιών τους και άλλοτε στα πλαίσια των πρόσκαιρων κινδύνων που διατρέχουν χωρίς βέβαια να αργήσουν να μετατραπούν σε μόνιμες με μόνο σίγουρο αποτέλεσμα την απουσία τους από την ασφάλεια του πολίτη.

 

Προφανώς όμως όσον αφορά τις προσωπικές σας φυλάξεις  η Αστυνομία μάλλον εκτελεί σωστά τα καθήκοντα της καθώς δεν είδαμε κάποια δήλωση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποδωθούν τα του Καισάρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

Καλούμε επιτέλους την συντεταγμένη πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να θέσει επιτέλους τα στεγανά για την εύρυθμη λειτουργία της. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη του  καταμερισμού  των υποχρεώσεων και των ευθυνών σε κάθε φορέα ξεχωριστά, με ταυτόχρονη  άσκηση  υψηλής εποπτείας για την πίστη εφαρμογή τους. Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από το δόγμα του ‘’ όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος’’ και του ‘’ για όλα φταίει η αστυνομία’’.

 

Η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί βάσει νόμων και εντολών και όχι κατά παραγγελία.



ΠΗΓΗ