Λίγο πριν από την τελική ευθεία για τον εμβολιασμό και στην Ελλάδα οι Έλληνες εμφανίζονται προβληματισμένοι για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Στην κυβέρνηση ο σχεδιασμός προχωράει και όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» ήδη αρχίζουν ασκήσεις προσομοίωσης στα 1.018 κέντρα εμβολιασμού.

Η τελική φάση αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ώστε να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι πολίτες από την άλλη εξακολουθούν σε αρκετές περιπτώσεις να έχουν δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή έστω αν πρέπει να είναι από τους πρώτους.

Το ζήτημα της ασφάλειας και των πιθανών παρενεργειών φαίνεται πως απασχολεί τους περισσότερους .

Οι διαφορετικοί οργανισμοί που επιφορτίζονται με την έγκριση των εμβολίων σε Αμερική Ευρώπη και Βρετανία είναι μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας θα πει από την άλλη ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τονίζοντας πως τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί και οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στην χώρα μας στις αρχές του έτους.

Άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί στην Ρωσία

Μέχρι 45 λεπτά χρειάζονται για να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA, Δημήτρη Λιάτσο.

Ήδη έχουν φύγει πτήσεις αεροσκαφών προς δεκάδες πόλεις της Ρωσίας, ενώ στη Μόσχα έχουν γίνει ήδη χιλιάδες τεστ το τριήμερο που πέρασε.

Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

Ο κ. Βαλέριος Ασλανίδης, πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Ανάπας, μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τη ζωή του έχοντας κάνει το ρωσικό εμβόλιο.

«Μετά το εμβόλιο, έκανα ανάλυση και βρήκαν αντισώματα. Δεν είχα κάποια παρενέργεια. Ο φίλος μου είχε πονοκέφαλο, πυρετό μέχρι 38 αλλά κράτησε μια ημέρα» λέει μιλώντας στο MEGA.

«Είμαι ελεύθερος, βγαίνω έξω, πηγαίνω στη δουλειά, κάνω γυμναστική. Φοράω μάσκα επειδή είναι υποχρεωτικό. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχω κάνει το εμβόλιο. Το ρωσικό εμβόλιο διασφαλίζει τον άνθρωπο στο 95%» εξήγησε.

«Είμαι 67 χρονών, έκαναν ανάλυση, μήπως πέρασα τον ιό, κατάλαβαν ότι είμαι υγιής, κι έτσι έκανα το εμβόλιο» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από