Τα εργοτάξια για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατασκηνώσεις στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί Πρόσφυγες αλλά και το λιμάνι επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Ανατολική Αττική.

Kyriakos Mitsotakis

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα, τόνισε ότι γίνονται πολύ σημαντικά έργα στην Ανατολική Αττική, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των τριών χρόνων από τη μέρα που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας , ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι νικήτρια θα είναι και πάλι η ΝΔ.

«Αναρωτιούνται μερικές φορές ξέρετε, οι αντίπαλοί μας: «γιατί κάνουν λέει περιοδείες και κινούνται και βγαίνουν στον κόσμο, μήπως έχουν κάποια κρυφή ατζέντα, μήπως ετοιμάζουν εκλογές και δεν μας το λένε;» Τους επαναλαμβάνω ότι η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Είναι εθνικά επιβεβλημένο να πορευτούμε στο επόμενο κρίσιμο διάστημα σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, την οποία μόνο η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφαλίζει. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Όπως διαχειριστήκαμε μεγάλες δυσκολίες μέχρι σήμερα, έτσι θα διαχειριστούμε και τις δυσκολίες που έρχονται. Και στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε, με αυτούς οι οποίοι φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να μας θυμίζουν πόσο κακό έκαναν στη χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ προσέθεσε:

«Εμείς εξακολουθούμε να μιλάμε με το έργο μας: η Ελλάδα αλλάζει, η οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία μειώνεται, μεγάλα έργα δρομολογούνται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, από το πιο μικρό βήμα μέχρι την πιο μεγάλη περιφέρεια, η κοινωνική μας πολιτική στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Έχουμε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά, μέχρι και την τελευταία μέρα για να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας».

Μιλώντας για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ), ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο το οποίο γίνεται στην Ελλάδα, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και δίνει άλλες δυνατότητες στην περιοχή.

Kyriakos Mitsotakis

«Δεν έχουμε τις εικόνες ταλαιπωρίας που έχουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του προσωπικού του Αερολιμένα καθώς και με ταξιδιώτες.

«Το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε τις εικόνες ταλαιπωρίας που έχουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και αυτό προσθέτει πολύ στην εμπειρία του επισκέπτη, είτε στην άφιξη, είτε στην αναχώρηση. Δείχνουμε την εικόνα μιας πλήρως οργανωμένης χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Οι καλές τουριστικές περίοδοι του καλοκαιριού χτίζονται τον χειμώνα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να μας δώσει και ο τουρισμός τις δημοσιονομικές ανάσες που τόσο χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά την ενημέρωση του από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του αεροδρομίου, Γιάννη Παράσχη, για την πορεία των αεροπορικών μετακινήσεων φέτος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει για την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να εκτελούνται 63 πτήσεις ανά εβδομάδα και η επιβατική κίνηση από τις ΗΠΑ να είναι αυξημένη κατά 50% σε σύγκριση με το 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πράσινες πολιτικές που έχει υιοθετήσει επί χρόνια η εταιρεία του αεροδρομίου, με αιχμή την υπό κατασκευή μονάδα φωτοβολταϊκών για ιδιοκατανάλωση, που αποβλέπει σε μηδενικό ισοζύγιο ρύπων το 2025.

Kyriakos Mitsotakis

Επίσκεψη σε Κατασκηνώσεις στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί Πρόσφυγες και στο λιμάνι

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, στη Ραφήνα, κατασκήνωση του Δήμου Ζωγράφου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από το ελληνικό χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας. Στην ίδια κατασκήνωση βρίσκονται επίσης και δύο νεογέννητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και επισκέφθηκε τους χώρους που ζουν και αθλούνται τα παιδιά, ενώ ενημερώθηκε για τη φοίτησή τους που συνεχίζεται σε σχολείο.

«Ξέρετε πόσο κοντά είμαστε στο ελληνικό στοιχείο. Και μέσα σε αυτή τη μεγάλη τραγωδία, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας παρέχουμε έναν ασφαλή χώρο για εσάς, τα παιδιά σας, να πάνε τα παιδιά σας σχολείο», δήλωσε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας την ευχή του γρήγορα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το λιμάνι της Ραφήνας όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του εν μέσω τουριστικής περιόδου καθώς και για τα σχέδια αναβάθμισης, βελτίωσης και επέκτασης των υποδομών του λιμανιού.

«Η Ραφήνα είναι η φυσική πύλη εξόδου για όλες τις βόρειες Κυκλάδες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ωστόσο ότι οι υποδομές του λιμανιού «έρχονται από το παρελθόν και σίγουρα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αναβάθμιση συνολικά και την αυξημένη ζήτηση ως προς το τουριστικό μας προϊόν. Θα παρακολουθώ πολύ στενά τη μελετητική πρόοδο του έργου», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε κατά μήκος του λιμανιού και επισκέφτηκε την τοπική αγορά όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Ο πρωθυπουργός σε κατασκήνωση όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί πρόσφυγες
Ο πρωθυπουργός σε κατασκήνωση όπου φιλοξενούνται Ουκρανοί πρόσφυγες

«Να έχουμε εφεδρείες για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση»

Η περιοδεία του πρωθυπουργού έκλεισε με σύσκεψη που είχε με τους Δημάρχους Ανατολικής Αττικής στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Παλλήνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αναφερόμενος στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας και μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 50 χρόνια και για την οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε, ως κεντρική Κυβέρνηση, τις σχετικές εφεδρείες για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κυβερνητικούς φορείς αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και στον σχεδιασμό μας ότι και δύσκολος να είναι ο χειμώνας, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τα τρία χρόνια που είμαστε Κυβέρνηση, θα ξεπεράσουμε και αυτή».

Αναφορά όμως έκανε και στην απόφαση του να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας:

«Συνιστά ελληνικό παράδοξο να θεωρείται εκλογικός αιφνιδιασμός η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό θα γίνει όμως. Γι’ αυτό και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να υλοποιήσουμε το έργο μας, είτε μιλάμε για θεσμικές παρεμβάσεις, είτε μιλάμε κυρίως για την έναρξη, τη συνέχιση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύσκεψη με τους Δημάρχους Ανατολικής Αττικής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύσκεψη με τους Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Τον πρωθυπουργό κατά την περιοδεία του συνόδευσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική, Σοφία Ζαχαράκη, οι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, o Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης και ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.





ΠΗΓΗ