Eurokinissi

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)

 

Η κόντρα είχε ως αφορμή την διακοπή της συνεδρίασης στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο πρώην υπουργός παρενέβη στη συζήτηση σχετικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να μιλά για την υπόθεση Novartis και να επιτίθεται κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, να τον προειδοποιήσει κατ′ επανάληψη πως δεν είναι αυτό το θέμα και ότι θα του έκλεινε το μικρόφωνο αν συνέχιζε και θα του επιβάλλονταν μέτρα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. 

Eurokinissi

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)

 

Επί μιάμιση ώρα στο βήμα και με κλειστό μικρόφωνο ο Πολάκης

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου. «Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Στην συνέχεια ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο. Ο κ. Πολάκης συνέχισε την ομιλία του, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, με τον κ. Αθανασίου να διακόπτει τη συνεδρίαση και να λέει πως το θέμα θα πρέπει να χειριστεί ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε σχόλιό του που μεταφέρθηκε από τον προεδρεύοντα λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο για ακτιβισμό από το βήμα του κοινοβουλίου, που δεν θα γίνει ανεκτός.

 

Eurokinissi

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)

 

Το νεότερο «επεισόδιο»

Παίρνοντας τελικά τον λόγο το μεσημέρι της Τρίτης, ο κύριος Πολάκης μίλησε τελικά για την υπόθεση Novartis επιχειρώντας να την συσχετίσει με τον αναπτυξιακό νόμο που έχει φέρει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως εξής:

«Ο αναπτυξιακός σας νόμος είναι η οργάνωση του πλαισίου της νέας διαφθοράς στην επόμενη περίοδο… Ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι και να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους… Ο αναπτυξιακός σας νόμος μοιάζει με την περίοδο της Novartis. Ξέρετε ποιός ήταν ο τρόπος που δυνάμωσε η Novartis επί Αβραμόπουλου; Όταν πλήρωναν οι άλλοι 7-8 ευρώ για κάτι άλλα PCR τεστ τότε, εμείς εδώ τα πληρώναμε 80 ευρώ. Θα είμαστε εδώ και πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα έρθει στο δικαστήριο (ο Πολάκης)»

 Απαντώντας επί προσωπικού, ο  Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το βράδυ της Δευτέρας ο ίδιος ζήτησε να μη διακοπεί η ομιλία Πολάκη. Στην συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε ένα προς ένα που είπε ο κύριος Πολάκης. Εσείς δεν συστήσατε εξεταστική επιτροπή για τη Novartis; Ο εισαγγελέας δεν βρήκε ούτε κάν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ…Κανένας υπουργός την περιόδο της Μεταπολίτευσης δεν ελέγχθηκε όπως έλεγξαν εμένα. Έκαναν bullying στους δικαστές…», είπε μεταξύ άλλων.

«Η μόνη μου συζήτηση με τον κύριο Πολάκη θα γίνει στο δικαστήριο στην αγωγή που καταθέτω εναντίον του. Θα έρθει εκεί και θα εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο εισαγγελέας που αρχειοθέτησε την υπόθεση (ως προς το πρόσωπό μου) έκανε κάτι παράνομο», κατέληξε κλείνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει απαξίωση του πολιτεύματος»

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.
«Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους» προσθέτει. Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

 

Eurokinissi

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης»

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως απάντηση στη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται:
«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών. Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.»

 

ΚΙΝΑΛ: «Χουλιγκανική σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ»

Κάνοντας λόγο για χουλιγκανική σύγκρουση, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τα όσα συνέβησαν στη Βουλή με τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, που οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης. Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει συγκεκριμένα στο σχόλιό του:
«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών.
Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας. Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

 





ΠΗΓΗ