Δύο από τις πλέον εγνωσμένης αξίας και δυναμικής, εταιρείες, η Lamda Development S.A. και η ΤΕΜΕΣ A.E., ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός ολιστικού, τουριστικού προϊόντος, στο Ελληνικό.

Ως γνωστόν, η Lamda Development S.A., του ομίλου Λάτση, που διαθέτει τα εμπορική κέντρα Τhe Mall Athens, Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα και τη Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο, έχει αναλάβει την μητροπολιτική έκταση στο Ελληνικό, προκειμένου να κατασκευάσει κατοικίες, γραφεία, εμπορικά κέντρα, χώρους πρασίνου και αναψυχής, πέραν του καζίνο – resort που θα δημιουργήσει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mohegan.

Από την άλλη, η ΤΕΜΕΣ A.E., του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, έχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία, αλλά και το επιβλητικό Hilton Αθηνών.

Οι δύο αυτές εταιρείες, σύναψαν στρατηγική συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη, πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου.

Το γεγονός αυτό, θα συμβάλλει στην καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, τοποθετώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων, εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά, και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα (κατοικίες). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

 

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων, η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της Ελληνικό Α.Ε. από τη Lamda Development, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

«Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development, και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας,» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος.

«Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή. Σε αυτό το «ταξίδι» υλοποίησης του οράματός μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες,» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development S.A., Οδυσσέας Αθανασίου.

ΠΗΓΗ