Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc (TSLA.O), Έλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου αξίας 6,9 δισ. δολαρίων, λέγοντας ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μιας πιθανής συμφωνίας με το Twitter, εάν χάσει την εν εξελίξει νομική μάχη με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στην (ελπίζουμε απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει *και* ορισμένοι μετοχικοί εταίροι δεν ανταποκριθούν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί μια έκτακτη πώληση μετοχών της Tesla», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Ο Μασκ στις αρχές Ιουλίου υπαναχώρησε από τη της 25ης Απριλίου για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολάρια και η πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο για να τον αναγκάσει να προχωρήσει με τη συμφωνία και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι παραπλανήθηκε σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην πλατφόρμα.

Οι δύο πλευρές πάνε σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον αναλυτή τηςWedbush Securities Νταν Ιβς, η κίνηση του Μασκ να πουλήσει μετοχές της Tesla, την οποία χαρακτηρίζει ”κίνηση πόκερ”, θα ερμηνευθεί στην αγορά αύξηση των πιθανοτήτων να υπάρξει τελικά συμφωνία για την εξαγορά του Twitter.

Σε άλλα σχόλια του στο Twitter ο Μασκ είπε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla και είπε επίσης ότι θα αγόραζε ξανά μετοχές της εάν δεν κλείσει η συμφωνία με το Twitter.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 8,5 δισ. δολαρίων και τον Απρίλιο και είχε πει τότε ότι δεν σχεδίαζε να προχωρήσει σε νέες πωλήσεις μετοχών.

Αλλά από τότε, νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωναν ότι εάν ο Μασκ αναγκαστεί να ολοκληρώσει την εξαγορά ή να επιλύσει τη διαφορά με υψηλό χρηματικό κόστος, είναι πιθανό να πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla.

Ο Μασκ πούλησε περίπου 7,92 εκατ. μετοχές από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, σύμφωνα τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Τώρα κατέχει 155,04 εκατ. μετοχές της Tesla ή λίγο λιγότερο από το 15% της αυτοκινητοβιομηχανίας σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Οι τελευταίες πωλήσεις ανεβάζουν τις συνολικές πωλήσεις μετοχών Tesla από τον Μάσκ σε περίπου 32 δισ. δολάρια σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί σχεδόν 15% από τότε που η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη στις 20 Ιουλίου ενώ επωφελήθηκε και από το νομοσχέδιο για το κλίμα της κυβέρνησης Μπάιντεν που, εάν εγκριθεί, θα αυξήσει το ανώτατο όριο στις φορολογικές πιστώσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.





ΠΗΓΗ