Με προϋπολογισμό περίπου 761.350.000, εγκρίθηκαν τέσσερις επενδύσεις από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ),  και πρόκειται να προχωρήσουν σε υλοποίηση.

Οι τέσσερις επενδύσεις που εντάσσονται στις Στρατηγικές Επενδύσεις του ν. 4608/2019, είναι

1) «ΑΝΑΠΤΥΞΗ Φ/Π 700 MW» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ»

2) «ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 362,75 MW» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ» 

3) «VOULA PROJECT» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «VHPH PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» 

4) «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ – ΝΗΣΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ, Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ELIVI HOTELS SA» 

Ως προς το «VOULA PROJECT», πρόκειται για συγκρότημα κατοικιών στη Βούλα, με τουριστικές υποδομές, σε έκταση 71 στρεμμάτων, μια επένδυση των Hines και Henderson Park, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Πάντως, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που φέρει αντιρρήσεις, ενδέχεται αν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για την επένδυση στη Σκιάθο (64,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ), είχα γράψει πρόσφατα. Το νέο, πολυτελές τουριστικό θέρετρο δυναμικότητας 267 δωματίων, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων, διαμερίσματα και bungalows, εστιατόρια, κέντρο ευεξίας και spa, και άλλες εγκαταστάσεις, έρχεται να συμπληρώσει την υφιστάμενη επένδυση της εταιρείας με το ξενοδοχείο-ορόσημο ELIVI SKIATHOS, στην ευρύτερη περιοχή των φημισμένων Κουκουναριών. 

Παράλληλα, η ΔΕΣΕ ενέκρινε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασής της, που αφορά στην ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ» στο Νομό Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ ΑΕ», στις διαδικασίες των Στρατηγικών Επενδύσεων του ν. 3894/2010.





ΠΗΓΗ