Μέσα σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον και σε μία ιδιαίτερα έκρυθμη χρονική περίοδο, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν παίρνουν ανάσα και συνεχίζουν να ασκούνται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα για να είναι έτοιμες να επιχειρήσουν όποτε και αν απαιτηθεί.

Τα «ελληνικά φτερά» εκπαιδεύονται συνεχώς, συμμετέχοντας σε ασκήσεις και διεθνείς δραστηριότητες, εκπροσωπώντας τη χώρα μας τόσο σε περιφερειακό όσο και σε νατοϊκό επίπεδο.

Ελληνικά F16 στην Άσκηση «OCEAN SKY 21».ΓΕΕΘΑ

Στο πλαίσιο αυτό 4 ελληνικά F-16 της της 341 Μοίρας «Βέλος» που εδρεύει στη N. Αγχίαλο, τρία μονοθέσια και ένα διθέσιο, μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης, συμμετέχουν στην άσκηση “ΟCEAN SKY 23” που διεξάγεται στις Καναρίους Νήσους της Ισπανίας, στην Αεροπορική Βάση Gando.

Πρόκειται για άσκηση τύπου INVITEX – LIVEX, στην οποία συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό η Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, όπως και υπηρεσίες του ΝΑΤΟ.

Ελληνικά F16 στην Άσκηση «OCEAN SKY 21».ΓΕΕΘΑ

Τα μαχητικά αεροσκάφη των συμμετεχουσών χωρών θα εκτελέσουν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (Air to Air, Offensive Counter Air, Defensive Counter Air, High Value Airborne Asset protection / attack) με σκοπό την εκπαίδευση των ιπτάμενων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση γίνεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και συμβάλλει στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Ελληνικά F16 στην Άσκηση “OCEAN SKY 21”.ΓΕΕΘΑ

O Aρχηγός ΓΕΑ στις ΗΠΑ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα απο κάλεσμα του Αμερικανού ομολόγου του για να συμμετάσχει στο συνέδριο με τίτλο “Next-Generation Air Superiority Conference 2023” στο οποίο θα απευθύνει και ομιλία.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς στους ομιλητές του “Next-Generation Air Superiority”.https://www.americanconference.com/airsuperiority/

Πρόκειται για ένα Διεθνές Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Ουάσιγκτον με βασικό θέμα την αεροδιαστημική και τις ανάγκες εκσυγχρονισμού. Κατά τη διάρκειά του συνεδρίου, θα συζητηθεί μέσω ουσιαστικών συνομιλιών και ανταλλαγής πληροφοριών, η ενίσχυση της συνεργασίας των αεροπορικών δυνάμεων όλων των κρατών με τη διαρκή εκπαίδευση, αξιοποιώντας την αεροπορική δύναμη.

Τα βασικά θέματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παροχή αεροπορικής ισχύος, την κυριαρχία του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, την ενοποίηση στον κυβερνοχώρο, την εγγύς υποστήριξη, την αυτονομία και την υπεροχή πληροφοριών.

Στιγμιότυπο απο την έναρξη του “Next-Generation Air Superiority Conference”.https://www.americanconference.com/airsuperiority/





ΠΗΓΗ