Μήνυμα στην Άγκυρα με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο στέλνει ο υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στο στην εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη – Τι αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τα εξοπλιστικά, τις Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τις εξελίξεις στο μισθολόγιο του προσωπικού. 

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Newsbomb.gr παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας στην εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη, ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» αναφέρεται στο τεταμένο κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, τις συμμαχίες με χώρες – «κλειδιά», τα προγράμματα που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τις εξελίξεις στην στρατιωτική ηγεσία, με δεδομένο ότι λήγει η θητεία ορισμένων Αρχηγών.

Αναφορικά με της ένταση στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει πως τον προβληματίζει η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, ωστόσο, τονίζει πως η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση και ενισχύει την αποτρεπτικής της ισχύ. «Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια. Υπάρχει ο κίνδυνος και γι’ αυτό ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ισχύ», σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, διαμηνύοντας πως «το κόστος για όποιον επιχειρήσει εχθρική ενέργεια θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος».





ΠΗΓΗ