Την εικόνα για τον τρόπο που κατάφεραν οι εξωτερικοί φρουροί του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, να αποτρέψουν την απόδραση 5 ανηλίκων ελληνικής καταγωγής λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 20ης Ιανουαρίου, περιγράφει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.).

 

Η Ομοσπονδία αφού δίνει συγχαρητήρια στους Εξωτερικούς Φρουρούς αναφέρει :

«Στις 20/01/2021, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης, πέντε (5) ανήλικοι κρατούμενοι ελληνικής καταγωγής όπου κρατούνται για διάφορα αδικήματα στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα Αττικής, αποπειράθηκαν να διαφύγουν προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν την «κινηματογραφική» απόδραση που είχαν σχεδιάσει από καιρού.

 

Οι κρατούμενοι καταφέρνοντας να κόψουν μέρος του μεταλλικού παραθύρου τους κατάφεραν να περάσουν έως την «νεκρή ζώνη» και ακολουθώντας το σχέδιό τους, πέταξαν κουβέρτες στα συρματοπλέγματα που βρίσκονται στον μαντρότοιχο προκειμένου να σκαρφαλώσουν και να βρεθούν εκτός φυλακών .

Η αμεσότητα των ενεργειών των Εξωτερικών Φρουρών που εκτελούσαν βάρδια τη στιγμή εκείνη, τους κατέστησε άμεσα αντιληπτούς και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του καταστήματος. Οι τέσσερις (4) εκ των κρατουμένων ακινητοποιήθηκαν πάραυτα με την συμβολή των Φρουρών που έσπευσαν προς την σύλληψη τους ενώ ο πέμπτος, εγκατέλειψε μετά από λίγο την προσπάθειά του και παραδόθηκε και ο ίδιος, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια του να αποδράσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους Εξωτερικούς Φρουρούς του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Αυλώνας, οι οποίοι δείχνοντας άκρατο επαγγελματισμό ενήργησαν άμεσα και απέτρεψαν την απόδραση των κρατουμένων.

 

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και προς τον Διευθυντή της Υπηρεσίας μας, Υποστράτηγο κύριο Σπυρίδωνα Σκλάβο ο οποίος άμεσα και χωρίς χρονοτριβή με την είδηση του γεγονότος μετέβει προσωπικώς στο κατάστημα της Αυλώνας για να διαπιστώσει και ο ίδιος τα γεγονότα ιδίοις όμμασι.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται, ότι το έργο που επιτελεί η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, παρόλες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο εργασιακό της περιβάλλον, τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το παραγκωνισμό της Υπηρεσίας μας από την πολιτική της ηγεσία σε καίρια θεσμικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, είναι τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια όχι μόνο των Καταστημάτων Κράτησης, άλλα και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

 

Συνεχίζουμε ως οφείλουμε.. Πρώτα στους εαυτούς μας .. Πάντα στις επάλξεις..»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ