Μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις, ενδεικτική η άμεση κινητοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ρίχνοντας εκ νέου λάδι στη φωτιά περί επιβολής κατασταλτικών μέτρων και προσπάθεια φίμωσης κάθε διαμαρτυρίας υπό το πρόσχημα της πανδημίας.

Στη συγκέντρωση τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας με τους παρευρισκόμενους να καταγγέλουν απρόκλητη επέμβαση των αστυνομικων και προσαγωγές για αστείες αφορμές. 

Βία στις γυναίκες που διαδήλωναν κατά της βίαςΕνδεικτικό των καλών και ξεκάθαρων προθέσεων των γυναικών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση είναι ότι ακόμη και όταν οδηγούνται στο όχημα της Αστυνομίας το μόνο που φωνάζουν είναι συνθήματα κατά τη βιας των γυναικών και των δολοφονημένων γυναικών που δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Μόλις άνοιγαν πανό πήγαινε η αστυνομία

Η πρώτη προσαγωγή έγινε σύμφωνα με μαρτυρίες όταν η μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην παρέμβαση αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της στον αστυνομικό που τα ζήτησε.

Οι άλλες δύο προσαγωγές έγιναν κατά τη δεύτερη προσπάθεια των γυναικών να ανοίξουν το πανό που είχαν ετοιμάσει. Για δεύτερη φορά τις περικύκλωσαν οι αστυνομικοί και στις ήπιες – κατά κοινή ομολογία- αντιδράσεις τους απάντησε με δύο ακόμη προσαγωγές. 

Τελικά θα οδηγηθούν όλες στο τμήμα, απλώς λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την πανδημία προσάγονται τρεις τρεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο όχημα της Αστυνομίας. Ωστόσο παρά τον εκνευρισμό κάνουν τη σωστή παρατήρηση ότι ενώ οι συμμετέχουσες στη διαμαρτυρία τηρούσαν όλες τα μέτρα ασφαλείας, η κίνηση των αστυνομικών να σχηματίσουν κλοιό γύρω τους τις ανάγκασε να σπάσουν το μέτρο της απόστασης των δύο μέτρων, ενώ και μέσα στο όχημα της Αστυνομίας όπου έμπαιναν τρεις-τρεις δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας έναντι του κορονοϊού.

 



ΠΗΓΗ