Με μία συγκινητική επιστολή ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Δημ. Γιόβας, αποχαιρετά το Σώμα και τους συναδέλφους του.

Αναλυτικά η επιστολή του

Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αποστρατεύομαι με το βαθμό του Αντιστρατήγου Π.Σ και αποχωρώ από τη θέση του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων ύστερα από 32 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Αισθάνομαι την ανάγκη, αυτή τη μέρα, να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στις Ελληνικές κυβερνήσεις που μου εμπιστεύτηκαν θέσεις ευθύνης, σε όλους τους συναδέλφους μου ανεξάρτητα θέσης, ιδιότητας και βαθμού, στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνεργάστηκα διαχρονικά, στα ΜΜΕ και σε όλους τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Πελοποννήσου, Αττικής, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου, Στ. Ελλάδας και Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της πορείας μου ως Αξιωματικός παρέμεινα σταθερός στις αρχές, τις αξίες μου, στα ιδανικά του Σώματος και την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου και ικανοποιημένος, διότι εκπληρώθηκαν οι στόχοι μου. Αποχωρώ περήφανος χωρίς καμία πικρία, έχοντας μόνο αγάπη για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους συναδέλφους μου. Δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων, έχοντας πάντα πλήρη επίγνωση καθήκοντος και χρέους.

Αποτίω φόρο τιμής στους ήρωες συναδέλφους μου που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή, την περιουσία των πολιτών αλλά και του κράτους.

Ευχαριστώ το Θεό και τους Αγίους Τρεις εν Καμίνω Παίδες που με προστάτευσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και με αξίωσαν να φύγω υγιής σήμερα.

Θέλω για πρώτη φορά δημοσίως ως μια ελάχιστη αναγνώριση προσφοράς να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου που μου συμπαραστάθηκαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και τους γονείς μου για τις αρχές και τις αξίες που μου έδωσαν. Εύχομαι στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δύναμη, υγεία, τύχη και κάθε επιτυχία στο έργο της.

Θα ήθελα να κλείσω αυτή την επιστολή μου με ένα απόφθεγμα του Μ. Λουντέμη:
«Να φύγεις με το κεφάλι ψηλά
Και να κλείνεις την πόρτα χαμογελώντας.
Γιατί εσύ ένιωσες, δεν κρύφτηκες.
Γιατί εσύ ότι είχες να δώσεις το έδωσες.
Και γιατί, πολύ απλά, σε περιμένουν άλλα καλύτερα
που μόνο όταν φύγεις θα τα συναντήσεις»

Κωνσταντίνος Δημ. Γιόβας
Αντιστράτηγος Π.Σ
Υπαρχηγός Επιχειρήσεων



ΠΗΓΗ