Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, μίλησε στο MEGA η Πνευμονολόγος, συντονίστρια διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα, έκανε λόγο για «ήπια κάμψη των κρουσμάτων, αλλά τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται και ο αριθμός των διασωληνωμένουν δείχνει ότι ο αριθμός όσων χρειάζονται διασωλήνωση ακολουθεί τα κρούσματα με μια διαφορά φάσης. Ακόμα χρειάζονται νέοι ασθενείς να μπουν στις μονάδες και όσοι είναι ήδη μέσα, αργούν να βγουν».

Ερωτηθείσα για το «άνοιγμα» των καταστημάτων στάθηκε στην «πολύ αυστηρή τήρηση των μέτρων» αναφέροντας ότι «ήδη υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους».

«Εγώ θα κάνω το εμβόλιο»

Αναφορικά με το εμβόλιο, η κ. Γκάγκα από πλευράς της, τόνισε: «Φάρμακα που περνάνε τους ελέγχους είναι ελεγμένα. Εγώ θα κάνω το εμβόλιο. Οι διαδικασίες σήμερα για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο είναι πολύ λεπτομερείς. Έχουν συνεργαστεί πολλοί φορείς. Έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια. Δεν υπάρχει θέμα. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμο».

«Τι είναι αυτό που κάνει επιπτώσεις πολλά χρόνια αργότερα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να σκεφτόμαστε μακροχρόνιες παρενέργειες. Πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα αν είναι αποτελεσματικό» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από