Με την κατάσταση στη Δράμα να παραμένει εφιαλτική από τα αλλεπάλληλα κρούσματα και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, τα βλέμματα όλων βρίσκονται διαρκώς στραμμένα στη γειτονική Αλεξανδρούπολη, στη Θεσσαλονίκη με ακόμα ένα γηροκομείο να μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα και νοτιότερα στην Πάτρα, ενόψει της γιορτής του Πολιούχους της, Αγίου Ανδρέα, την ερχόμενη Δευτέρα…

Στη Δράμα ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση των τριών αεροδιακομιδών στην Αθήνα, τα προβλήματα παραμένουν δισεπίλυτα και οι πιέσεις ασφυκτικές.

Ένας στους 4 κατοίκους της περιοχής δίνει πλέον μάχη με τον κοροναϊό. Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός εντατικής, σε χειρουργεία και απλούς θαλάμους, ενώ θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν τις τελευταίες μέρες 100 γιατροί και νοσηλευτές…

Στο νοσοκομείο της πόλης από τις 240 κλίνες, οι 140 εξυπηρετούν ασθενείς με κοροναϊό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό…

Οι εισαγωγές είναι σταθερά περισσότερες από τα εξιτήρια και πλέον ο φόβος για αλλεπάλληλες διακομιδές γίνεται αναγκαιότητα. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχουν διακομιστεί 115 ασθενείς σε γειτονικά νοσοκομεία, και δύο ακόμη αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της χώρας, για να συνεχίσουν την νοσηλεία τους… Οι τρεις πρώτοι έφτασαν χθες με C-130 στην Αθήνα, μέσα στις ειδικές κάψουλες, με τους γιατρούς να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό τους…

Σταθερά στο κόκκινο και η Θεσσαλονίκη, 4 εβδομάδες μετά την έναρξη του δεύτερου lockdown στην πόλη. Σε γηροκομείο της Θέρμης εντοπίστηκαν συνολικά 30 κρούσματα, με τα 25 να έχουν να κάνουν με ηλικιωμένους τρόφιμους και τα υπόλοιπα 5 με υπαλλήλους.

Το πρόβλημα στην πόλη φαίνεται να φούντωσε στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου και γι’ αυτό το λόγο τα βλέμματα πέφτουν στην Πάτρα, ενόψει της μεγάλης γιορτής του Αγίου Ανδρέα την ερχόμενη Δευτέρα.

Με στόχο να υπάρξει αυξημένη προσοχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με το δήμαρχο Πατρών και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ενώ αύριο θα βρεθεί στην πόλη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Δράμα

Έρημη πόλη η Δράμα με τους κατοίκους να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Τρεις – τέσσερις άνθρωποι κυκλοφορούν στο δρόμο, με τους επιχειρηματίες της πόλης να είναι απελπισμένοι.

Το νοσοκομείο δέχεται ασφυκτική πίεση και ένας ασθενής βρίσκεται στο χειρουργείο με φορητό οξυγόνο μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι στην εντατική.

Φόβος για έξαρση κρουσμάτων στην Πάτρα με τη γιορτή του Αγ. Ανδρεά

Μήνυμα προς τους πιστούς, με αφορμή τη φετινή εορτή του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, υπό τους περιορισμούς λόγω των μέτρων για τον κορoνaϊό, έστειλε προς τους πιστούς ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, καλώντας τους «να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθειάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως».

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, «ενώσατε από εκεί που θα ευρίσκεσθε την προσευχή σας με την ιδική μας που θα προσφέρεται στον ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου».

Μάλιστα, σημειώνει πως «ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας».

Η εικόνα στην πόλη ως τώρα δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια με τους πιστούς να συρρέουν στην εκκλησία τηρώντας όμως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έτσι η έκκληση του Μητροπολίτη φαίνεται να εισακούσθη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από