Την θέση ότι η Αστυνομία έπραξε ως έπρεπε τόσο στην συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκης της Χρυσής Αυγής, όσο και στην περίπτωση του 14χρονου μαθητή που συνελήφθη μετά από επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας, υποστήριξε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου.

«Θύμα υπήρξε η αλήθεια για ακόμα μια φορά» είπε ο υφυπουργός σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλλε ο βουλευτής του Μέρα 25, κ. Κλέων Γρηγοριάδης. «Πλήθος φορέων οργανώσεων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων καθώς και απλοί πολίτες υψώνοντας την φωνή τους ενάντια στον νεοναζισμό συνέπραξαν ώστε να διαφυλαχθεί η τάξη και ασφάλεια όλων, αλλά μια μικρή ομάδα περίπου 700 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο άκουσμα της απόφασης της έδρας επιδόθηκε εντελώς αναίτια, σε ρίψη πλήθους αντικειμένων με ιδιαίτερα ιδιαίτερη σφοδρότητα προς αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα ομάδα εξ’ αυτών με ξύλα κοντάρια κι άλλα αντικείμενα και έριξαν καπνογόνα επιτέθηκαν σε οχήματα» περίγραψε ο κ. Οικονόμου.

Η αντίδραση των αστυνομικών οφείλεται στην ανάγκη για διαφύλαξη των πολιτών, υποστήριξε ο υφυπουργός, υποστηρίζοντας ότι έγινε «προσεκτική χρήση νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων». Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου, ύστερα από την καταγγελία  του κ. Βαρουφάκη, διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία γίνεται με κατεπείγοντα χαρακτήρα, ενώ έχουν διαταχθεί και μια σειρά άλλων ΕΔΕ.

«Δυστυχώς οι θλιβερές μειοψηφίες δεν έλειψαν ούτε από την συνάθροιση μαθητών δύο ημέρες αργότερα έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάθροιση, περίπου 200 άτομα εκ των οποίων 70 είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά, άρχισαν να εκσφενδονίζουν προς το προαύλιο του υπουργείου πλήθος αντικειμένων όπως μπουκάλια καπνογόνα βαρελότα και αλλά.

Μία από τις ομάδες πήγε προς το εμπορικό κέντρο the mall, για να το χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο. Τότε, 200 περίπου άτομα ξεκίνησαν να προβαίνουν σε καταστροφές στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου σπάζοντας μάρμαρα, ενώ άλλα 50 συνεχίζουν να παραμένουν στη γέφυρα του πολυκαταστήματος πετώντας αντικείμενα προς αστυνομικούς. Σας καλώ να δείτε με προσοχή το πλήθος των φωτογραφιών καταθέτω σήμερα στα πρακτικά. Ίσως έτσι αντιληφθείτε την σφοδρότητα των επιθέσεων» περιέγραψε ο κ. Οικονόμου, καταλήγοντας ότι η διμοιρία προχώρησε στη σύλληψη μαθητή γιατί πετούσε πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Πηγή: ethnos.gr

Της Σοφίας Σπίγγου



ΠΗΓΗ