Με χειροπέδες βρέθηκαν μία 47χρονη Ελληνίδα κι ένας 25χρονος Αλβανός, οι οποίοι επιχείρησαν μέσω του λιμανιού του Πειραιά να ταξιδέψουν για τη Ρόδο μία βαλίτσα γεμάτη ηρωίνη.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, συνέλαβαν τα δύο μέλη κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., στο κύκλωμα εμπλέκονται άλλα 6 άτομα, 3 εκ των οποίων ήδη έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και συνεχή δράση σε Ρόδο και Κρήτη. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα οι έγκλειστοι αλλοδαποί, συντόνιζαν τη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης.

Η 47χρονη συλληφθείσα διαδραμάτιζε το ρόλο του μεταφορέα, ενώ ο 25χρονος Αλβανός και τα άλλα μέλη που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών.

Τους πέρασαν χειροπέδες στο λιμάνι του Πειραιά

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι δύο συλλήψεις έγιναν με τη συνεργασία του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά, όταν εντοπίστηκε η 47χρονη, η οποία αφού συναντήθηκε με τον 25χρονο και επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν στο λιμένα και εξέδωσαν εισιτήριο για Ρόδο. Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 11.225 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, καθώς επίσης και αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



ΠΗΓΗ