Στην Ασφάλεια Αττικής εστάλησαν πριν από λίγες ώρες σήμερα Τρίτη τα στοιχεία για την ταυτότητα του Βέλγου που έπεσε νεκρός από «επαγγελματίες» εκτελεστές στην οδό Δωδεκανήσου στη Βούλα.

Το θύμα ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές Αρχές. Πρόκειται για τον 47χρονο K.W., ο οποίος είχε καταδικαστεί στην πατρίδα του για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ήρθε στην Ελλάδα για να κρυφτεί και ενδεχομένως για να συνεχίσει κάποιες παράνομες συναλλαγές.

Ο 47χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές Αρχές, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των ευρωπαϊκών Αρχών. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκιση για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από τη λατινική Αμερική στην Ευρώπη (μέσω του λιμανιού της Αμβέρσα).

Στη Βούλα έμενε μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζούσε στην Αθήνα εδώ και δύο χρόνια. Στο σπίτι όπου εκτελέστηκε ζούσε τον τελευταίο ένα χρόνο. Πάνω του είχε δύο ταυτότητες. Η μία ήταν πλαστή και η άλλη η πραγματική.

Το θύμα θεωρούνταν στο Βέλγιο «μεγάλος παίχτης» στη διακίνηση ναρκωτικών.  Κατ’ επέκταση οι «εχθροί» του που ήθελαν να τον «βγάλουν από τη μέση» θα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, εξίσου «μεγάλα» ονόματα (τουλάχιστον όσον αφορά σε αυτούς που έδωσαν την εντολή). Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για τους αστυνομικούς, καθώς οι «εκτελεστές» φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι από τους φυσικούς αυτουργούς, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμα και για άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό (μισθωμένοι εκτελεστές) για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονία του Βέλγου.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ