Κατάφεραν αθέατοι να «χτυπήσουν» τράπεζες σε Ψυχικό και Νέο Κόσμο και να εξαφανιστούν χωρίς να συλληφθούν.

Συγκεκριμένα, με πέτρες και σφυριά προκάλεσαν σοβαρές ζημιές περιμετρικά των υποκαταστημάτων ενώ από τη μανία τους δεν γλίτωσε ούτε το ΑΤΜ.

Οι κινήσεις τους έχουν καταγράφει από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν κουκουλοφόρους να κάνουν την επίθεση και να εξαφανίζονται μόλις ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο.

Την ίδια ώρα, ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Αction24 αναφέροντας μάλιστα ότι το έκαναν για συμπαράσταση στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι επιθέσεις πια της ομάδας «Συμπαράσταση στο Κουφοντίνα» επιμένει να κάνει επιθέσεις όποτε θέλει και όπου θέλει προσπαθώντας να δείξει ότι έχει εύρος δύναμης της.

Άλλες φορές πυρπολεί αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλες φορές κάνει φθορές σε καταστήματα τραπεζών.

Πάντως οι Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι σε κάθε επίθεση δεν παίρνουν μέρος περισσότερα από 5 άτομα ενώ παρατηρούν ότι και στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης τα άτομα που συμμετέχουν δεν είναι πάνω από 150.

Τα άτομα αυτά έχουν χαρτογραφηθεί από την κρατική ασφάλεια και πρόκειται για άτομα που είτε έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ασφαλείας είτε για νεαρούς των Εξαρχείων που τους έχουν πρόσφατα στρατολογήσει για να ενισχύσουν του παρουσία τους δείχνοντας συμπαράσταση στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr



ΠΗΓΗ