Στο e-mail του katechaki.gr έφτασαν επιστολές αναγνωστών αστυνομικών από τη Λάρισα, όπου εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Κώστας Σταυριανός, από το μικρόφωνο του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης.

Μία απ’ αυτές αναφέρει ότι «ο δημοσιογράφος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας μιλάει για επιλογή στην Αστυνομία με ιδεολογικές προϋποθέσεις (ξεχνάει ότι είναι στις Πανελλήνιες η ΕΛ.ΑΣ.) και λέει ότι τους αστυνομικούς τους θέλουν με σαδιστικά ένστικτα, να βασανίζουν, να κατασκευάζουν ενόχους και να σηκώνουν τα όπλα απέναντι σε παιδιά. Λέει ακόμα ότι ο Χρυσοχοΐδης δίνει εντολή να σπάνε κεφάλια και να παραβιάζουν το άσυλο και ότι η κυβέρνηση βγάζει αντισυνταγματικές απαγορεύσεις, λειτουργώντας με καταστολή, περιστολή συνταγματικών ελευθεριών και στοχεύοντας κεφάλια. Λέει ακόμα ότι κατά καιρούς οι αστυνομικοί μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων διαμαρτύρονται για τους χαρακτηρισμό που τους προσάπτουν αλλά όσο θα λειτουργούν με τις εντολές της ηγεσίας να ξέρουν ότι αυτό που πέφτει δεν θα είναι βροχή (γνωστή έκφραση των αναρχικών για τις μολότοφ)».

Ο αστυνομικός από τη Λάρισα παρατηρεί, τέλος, στην επιστολή του ότι «το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Λαρισαίων είναι ένα μέσο που πληρώνουν τέλη όλοι οι δημότες, μέσα σε αυτούς και οι Έλληνες Λαρισαίοι αστυνομικοί».

Σημείωση Katechaki: Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν αμέσως μετά την εκπομπή είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του ο ραδιοφωνικός παραγωγός, με τη δημοτική αρχή να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο ραδιοφωνικός παραγωγός «επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου» κάνοντας λόγο για «μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία».



ΠΗΓΗ