Ως Ένωση Αστυνομικών υπάλληλων Αθηνών εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον βανδαλισμό του μνημείου που ανηγέρθη από τις Ομοσπονδίες (Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) προς τιμήν του Νεκταρίου Σάββα, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια. Το συμβάν αυτό πληροφορηθήκαμε χθες (05/05/2021) από την κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών η οποία το έφερε στο φως της δημοσιότητας, γεμίζοντάς μας θλίψη και αγανάκτηση. Δυστυχώς, ίδιοι δράστες φρόντισαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα να κάνουν γνωστά τα «κατορθώματά» τους, προσβάλλοντας κατά συρροή την μνήμη του συναδέλφου μας ανήμερα της επετείου του εμπρησμού και των δολοφονιών της Marfin.  

  Θεωρούσαμε ότι αυτοί οι δήθεν επαναστάτες είχαν ως στόχο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που αντικρύζουν, κάναμε λάθος, πλέον έχουν ως στόχο τους και τα μνημεία τα οποία είναι αφιερωμένα στην μνήμη δολοφονημένων αστυνομικών. Δυστυχώς, ακόμα ορισμένα κομμάτια του πολιτικού συστήματος εμμονικά τους αποκαλούν «παιδιά» και με δυσκολία προβαίνουν σε οποιαδήποτε καταδίκη των πράξεών τους.  

   Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που κάθε χρόνο μετράμε σωρεία τραυματισμών μελών μας από τα ανδραγαθήματα αυτών των «χαϊδεμένων παιδιών», έχουμε πολλάκις και προς όλες τις κατευθύνσεις εκφράσει την άποψή μας, ότι η δράση όλων αυτών δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και με κροκοδείλια δάκρυα, αλλά ούτε και με λήψη αποκλειστικά αστυνομικών μέτρων.  Είναι επιβεβλημένη η απερίφραστη καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού τόξου που με τη ρητορική του, οφείλει να τους θέσει στο περιθώριο όπου ανήκουν, ώστε να σταματήσουν να κρατούν όμηρο την ελληνική κοινωνία.

  Ο Νεκτάριος Σάββας ανήκει στο πάνθεον των Ηρώων της Ελληνικής Αστυνομία, δολοφονήθηκε άνανδρα και ό,τι και αν κάνουν οι οπαδοί της βίας, εμείς θα κρατήσουμε τη μνήμη του για πάντα ζωντανή.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος



ΠΗΓΗ