Ανασχηματισμός στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, με νέα πρόσωπα και ρόλους – Βασικά κριτήρια για τις επιλογές ήταν η επαγγελματική διαδρομή και η κοινωνική δράση. 

Μπορεί μέχρι νεωτέρας τα σενάρια για κυβερνητικό ανασχηματισμό να μην επαληθεύονται, ωστόσο η αντίστοιχη διαδικασία ανανέωσης στους κόλπους του οργανογράμματος της Πειραιώς έχει ήδη «τρέξει» εδώ και καιρό.

Στην εσωκομματική εξίσωση εισήλθαν νέα πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν να φέρουν σε πέρας την επιθυμία του πρωθυπουργού να αναβαθμιστεί ο ρόλος της κεντρικής διοίκησης του κυβερνώντος κόμματος στο μέτωπο της άσκησης εξουσίας. Συντονιστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα είχε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου, ο οποίος από κοινού με τους στενούς του συνεργάτες έβαλε τις βάσεις προκειμένου το στελεχιακό δυναμικών των 17 γαλάζιων Γραμματειών να ανανεωθεί σε βάθος και σε ποσοστό που αγγίζει το 70% (ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 150 στελέχη).

Καινοτομία συνιστά, επίσης, ο ορισμός ως συντονιστών στους θεματικούς τομείς μη κοινοβουλευτικών στελεχών, βασικό κριτήριο για την τοποθέτηση των οποίων ήταν κυρίως η επαγγελματική διαδρομή και η κοινωνική δράση.

Επικεφαλής θεματικού τομέα Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη.

Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά



ΠΗΓΗ