Ήταν ένα βράδυ Τετάρτης όταν ο σερίφης κομητείας του Κολοράντο άρχισε να ερευνά μια καταγγελία για έναν θάνατο, για ένα πτώμα που είχε βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο σπίτι ενός οικισμού 100 ανθρώπων.

Μέσα σε μερικές ώρες, θα αποκαλυπτόταν ένα σκηνικό φρίκης. Μέσα σε ένα δωμάτιο, είχε στηθεί ένας βωμός για τα απομεινάρια μιας ταριχευμένης γυναίκας.

Η σορός της ήταν τοποθετημένη στο κρεβάτι, πάνω σε έναν υπνόσακο, και διακοσμημένη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Το πτώμα είχε γκλίτερ στα μάτια.

Η γυναίκα πιστεύεται πως είναι η Amy Carlson, η 45χρονη πνευματική ηγέτιδα μιας αίρεσης που ονομάζεται Love Has Won. Πρόκειται για μια θρησκευτική ομάδα που οι τοπικές Αρχές χαρακτηρίζουν σέχτα.

Ο ιατροδικαστής έχει μπει σε μεγάλο κόπο για την αναγνώριση της σορού. Είναι βαρύτατα αποσυντεθειμένη και δεν έχει δακτυλικά αποτυπώματα. Πιστεύεται πάντως πως η γυναίκα είναι νεκρή από τον Μάρτιο.

Παρά το γεγονός ότι δεν υποπτεύονται φόνο, οι Αρχές συνέλαβαν 7 μέλη της αίρεσης. «Δεν έχω δει ποτέ ομάδα ανθρώπων να είναι τόσο αδιάφοροι απέναντι σε έναν νεκρό άνθρωπο», δήλωσε ο αστυνομικός Steven Hansen σε τοπικό μέσο.

Στους μόνους που δεν προκάλεσε εντύπωση η είδηση είναι η οικογένεια της Carlson, οι οποίοι είναι σίγουροι για την ταυτότητα του νεκρού: «Ξέρουμε ότι δεν είναι εντελώς αθώα σε αυτή την κατάσταση, επειδή επέλεξε να γίνει μέλος της σέχτας», δήλωσε στο BBC η μικρότερη αδερφή της, Chelsea Renninger, «αλλά την ίδια στιγμή δεν της άξιζε να έχει τέτοιο τέλος. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει αυτό».

Η Renninger αποκάλυψε πως εδώ και χρόνια η αδερφή της ήταν η αρχηγός της αίρεσης Love Has Won και όλοι πίστευαν ότι το τέλος της θα ήταν τραγικό. Ελάχιστα είναι γνωστά για τη σέχτα, η οποία φέρεται να δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Τα μέλη δεν φαίνεται να ακολουθούν κάποιο τυπικό, αντιθέτως πιστεύουν σε ένα συνονθύλευμα πραγμάτων, από φιλοσοφικές αρχές και μεσσιανικά μηνύματα μέχρι και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Μεσσίας ήταν η Carlson, που ήταν γνωστή ως «Μητέρα Θεά». Πίστευαν πως ήταν κάποια στιγμή ο Ιησούς Χριστός, σε μία από τις 534 ζωές που είχε ζήσει, και μπορούσε να θεραπεύει όλες τις ασθένειες. Και να μιλά με το πνεύμα του ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς.



ΠΗΓΗ