Στα … βαθιά ρίχνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον μέχρι πρότινος διοικητή ασφαλείας Αμαρουσίου, αστυνομικό υποδιευθυντή Φώτη Τζελέπη, που καλείται να προφυλάξει τους κατοίκους αλλά και τους πλούσιους επισκέπτες της Μυκόνου από τις ληστρικές συμμορίες που κάθε καλοκαίρι λυμαίνονται το νησί.

Ο αξιωματικός Φώτης Τζελέπης τον Νοέμβριο του 2016, είχε αποκαλύψει το σημαντικότερο εγκληματικό δίκτυο στο χώρο των ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων των τελευταίων 25 ετών και το οποίο ξέπλενε τη λεία του σε χρυσό και κατακόκκινες Ferrari.

Πολυπληθείς πυρήνες εγκλήματος [41 συλλήψεις και 48 άτομα καταζητούμενοι] που λειτουργούσαν με χαρακτήρα οικογενειακής μαφίας, ενώ μέλη τους έκαναν ζωή μεγιστάνων με βίλες, πανάκριβα αυτοκίνητα και πολύ μαύρο χρήμα. 

Τα έβαλε με την Τσιγγάνικη μαφία

Μάλιστα ως κυρίαρχο μέλος αναδείχτηκε τότε γόνος Τσιγγάνικης φαμίλιας της Λάρισας, για την οποία παλαιότερα είχε ξεσπάσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο τοκογλυφίας. Υπάρχει όμως και άλλος βασικός λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αστυνομικός υποδιευθυντής για να αναλάβει διοικητής στην Μύκονο. Ο αξιωματικός θεωρείται άτεγκτος και αδιάφθορος αφού είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στα μέλη της Τσιγγάνικης μαφίας, είχε οδηγήσει στην δικαιοσύνη τρεις αστυνομικούς, ενώ ένας τέταρτος με τον βαθμό μάλιστα του ταξίαρχου τροφοδοτούσε την συμμορία με «πληροφορίες εντοπισμού»… 

Οι αγαστές σχέσεις και η δολοφονία του αρχινονού

Από την τελευταία έκθεση που είχε συντάξει η ΕΥΠ για την διαφθορά με πηλήκιο, αναδείχθηκε ότι αρχινονοί της Αττικής είχαν καταφέρει να τοποθετήσουν στη Μύκονο ως διοικητή, αξιωματικό προερχόμενο από νευραλγική υπηρεσία της ΓΑΔΑ και ο οποίος –με βάση την δικογραφία- ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Αθηναϊκό υπόκοσμο ο οποίος είχε κάνει απόβαση στο νησί και είχε φθάσει στο σημείο να διακινεί και κοκαΐνη στους … απαιτητικούς ξένους πελάτες [Άραβες, celebrities και γόνοι ξένων προυχόντων]. Το εξωφρενικό ήταν πως ο αξιωματικός αυτός είχε μεταβεί στο νησί με «στοίχημα» να πατάξει την εκτεταμένη διαφθορά που κυριαρχεί στο νησί των ανέμων σ’ όλα τα επίπεδα! Η αναφορά της ΕΥΠ, βρήκε «ανταπόκριση» στις 9 Δεκεμβρίου 2020, όταν στα Βριλήσσια δολοφονήθηκε μεσημέρι κάτω απ’ το σπίτι του, ο αρχιμαφιόζος που με βάση τους Έλληνες πράκτορες ήταν σε «απ’ ευθείας γραμμή» με τον Αθηναίο αξιωματικό και όταν αυτός είχε κατέβει στο νησί για να πατάξει το κάθε λογής έγκλημα …

Με βιτρίνα τη «φύλαξη»

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο στην Κατεχάκη, καταφθάνουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ακόμη και για τις εισβολές σε νοικιασμένες βίλες υπήρχαν Έλληνες δράστες που είχαν κάλυψη από «επίσημες» πλάτες και οι οποίοι κατέβαιναν στο νησί με την … επίσημη ιδιότητα  του «σεκιουριτά».

Drones πάνω απ’ τα κεφάλια τους

Πάντως, έστω και αργά το αστυνομικό τμήμα Μυκόνου αναβαθμίζεται σε αστυνομική υποδιεύθυνση που ενισχύεται με 103 αστυνομικούς, βάση προεδρικού διατάγματος. Έχουν επιλεγεί νεαροί αστυνομικοί «απαλλαγμένοι» από οικογενειακές υποχρεώσεις και με προϋπόθεση να μην έχουν ξαναυπηρετήσει στο νησί. Ειδικά για τους θερινούς μήνες που … αδειάζει η Αθήνα, στην Μύκονο θα αποσπώνται αστυνομικοί του τμήματος διαρρηκτών-ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. Στα πλάνα είναι η δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων «100» και με σκοπό να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος σε κεντρικά σημεία του νησιού που θα καταγράφουν τα πάντα. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από μηχανάκια χαμηλού κυβισμού, η υποδιεύθυνση θα διαθέτει και drones, που έμφαση κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όπου γίνονται και τα περισσότερα «ντου». 

Γιος ιερέα και πολύτεκνος

«Απαλλαγμένος» υποχρεώσεων πάντως δεν είναι ο νέος διοικητής που είναι πολύτεκνος και γιος ιερέα. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής καλείται να ενσαρκώσει στην πραγματικότητα τον ρόλο απ’ την ομώνυμη ταινία Σέρπικο με τον Αλ Πατσίνο. Ήταν ο αξιωματικός που στις αρχές της δεκαετίας του 1970, κατήγγειλε την εκτεταμένη διαφθορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης!

Βασίλης Χήτος

newsit.gr



ΠΗΓΗ