Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σούνιο, Ελλάδα: Πάντα μαγική η υπερπανσέληνος του Μαΐου

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από τον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, με την ανατολή της μεγαλύτερης υπερπανσελήνου για φέτος ως φόντο να προσφέρει μαγικές εικόνες. Έχει πάρει το όνομα «Φεγγάρι των Λουλουδιών», ονομασία που έδωσαν οι αυτόχθονες της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών.

Μπραζίλια, Βραζιλία: Όλο το φεγγάρι στο… πιάτο

Η υπερπανσελήνος του Μαΐου έγινε ορατή σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα σε κάποιες περιοχές συνέπεσε σχεδόν με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, τη μοναδική του 2021. Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές, αλλά μια από αυτές που ξεχώρισε, έρχεται από την Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, με το φεγγάρι να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στα κτίρια.

Σαν Χοσέ, ΗΠΑ: Το αποκρουστικό πρόσωπο του τρόμου εμφανίστηκε ξανά

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν την Τετάρτη (26/05), όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Το αιματηρό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα πολλά που έχουν βιώσει οι ΗΠΑ, σε μια περίοδο που η χώρα τιμούσε τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, στην επέτειο 1 έτους από τη δολοφονία του.

Τούλσα, ΗΠΑ: Η μνήμη είναι ο καλύτερος δάσκαλος

Η Τούλσα στην Οκλαχόμα είναι διάσημη ανά την υφήλιο, επειδή εκεί πριν από 100 χρόνια έλαβε χώρα ένα τριήμερο όργιο ρατσιστικής βίας, το οποίο έκαψε μέχρι τα θεμέλια την πιο ακμάζουσα μαύρη κοινότητα της εποχής. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχάσει αυτές τις τραγωδίες, ώστε να διδάσκεται για να μην ξαναέρθουν. Στο πλαίσιο αυτό, προβάλλονται και σχετικά ντοκιμαντέρ σε drive-in κινηματογράφους.

Μπέιτ Χανούμ, Λωρίδα της Γάζας: Ό,τι έμεινε να θυμίζει την καταστροφή

Η εκεχειρία μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ φαίνεται να αντέχει, αλλά δεδομένα στηρίζεται σε μια πολύ λεπτή κλωστή. Άλλωστε, η Λωρίδα της Γάζας δεν θα απαλλαχθεί σύντομα από τα δεινά της, όπως δείχνουν οι εικόνες με τους Παλαιστίνιους κατοίκους της να διανυκτερεύουν δίπλα από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, έπειτα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Γκαουχάτι, Ινδία: Το «μαύρο τσουνάμι» του ιού μοιάζει ανεξέλεγκτο

Ένας άνθρωπος λέει το τελευταίο «αντίο» σε έναν συγγενή του που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό, ο οποίος συνεχίζει να επελαύνει στην Ινδία. Η πανδημία μοιάζει ανεξέλεγκτη στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων, έχοντας ξεπεράσει τους 315.00 νεκρούς επί συνόλου περίπου 27,5 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα: Το τοξικό μείγμα στάχτης και θάλασσας

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ανοιχτά των ακτών της Σρι Λάνκα, με τους διασώστες να περισυλλέγουν εν πλω τα μέλη του πληρώματος. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, αλλά το περιβάλλον δέχθηκε μεγάλο πλήγμα, με τα αποκαΐδια να μεταφέρονται μέσω της θάλασσας στις ακτές σε ένα τοξικό μείγμα.

Γκτανσκ, Πολωνία: Καταιγίδα από νερό και… γκολ

Με έντονη βροχόπτωση πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, έγινε ο τελικός του Europa League 2020-21 στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Ο ουρανός δεν σταμάτησε να ρίχνει, με το σκηνικό να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον νικητή να κρίνεται στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με 22 συνολικά να εκτελούνται, εκ των οποίων τα 21 ήταν εύστοχα! Οι Ισπανοί σήκωσαν τελικά την κούπα…

Μόντε Κάρλο, Μονακό: Ένα ζεστό φιλί η καλύτερη επιβράβευση στον «τρελό» Μαξ

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε ένα άκρως εντυπωσιακό πέρασμα από το Μόντε Κάρλο, καθώς πήρε τη νίκη στο γκραν πρι του Μονακό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, παίρνοντας και «κεφάλι» στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το ζεστό φιλί από τη σύντροφό του, Κέλι Πικέ, ήταν μια ιδανική επιβράβευση για την προσπάθεια του Ολλανδού πιλότου.



ΠΗΓΗ