Μία από τις πιο… δραστήριες σπείρες Ρομά διαρρηκτών της Δυτικής Αττικής Εξαρθρώθηκε από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. την Ασφάλεια και την ΟΠΚΕ μετά από επ’ αυτοφώρω συλλήψεις στο Κερατσίνι και αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Πρόκειται για σπείρα που συγκροτήθηκε από τουλάχιστον 13 Ρομά, 11 εκ των οποίων έχουν συλληφθεί και 2 έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για δεκάδες διαρρήξεις σε Περιστέρι, Ίλιον, Χαϊδάρι, Καματερό και Κερατσίνι. Η συγκεκριμένη σπείρα απασχολούσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου, ακολουθώντας έναν τρόπο δράσης που συναντάται όλο και πιο συχνά πλέον.

Νοικιασμένα «επιχειρησιακά» οχήματα

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικιάσεων, για μικρά χρονικά διαστήματα, καθώς επίσης και ιδιόκτητα οχήματα, τα οποία ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία γυναικών, προκειμένου να μη κινούν υποψίες. Ενεργούσαν σε ομάδες, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση τους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι τον χαμηλό φωτισμό και κινούμενοι σε περιοχές και συνοικίες της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με μικρή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Ως στόχο είχαν κυρίως ισόγειες οικίες, στις οποίες εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Πριν την διάρρηξη, πραγματοποιούσαν με το όχημα περιμετρικές διαδρομές, κατοπτεύοντας το χώρο, και στη συνέχεια αποβιβάζονταν από αυτό και προσέγγιζαν τη στοχοποιημένη οικία, προκειμένου να εντοπίσουν από κοντά τρωτά ή ανασφάλιστα σημεία της, ενώ ο οδηγός του οχήματος παρέμενε σε απόσταση.

Εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός που σχετίζεται με την ενδυμασία των κατηγορουμένων στα σημεία διαρρήξεων, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης 3 επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και 21 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.ΠΗΓΗ