Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα «ψέματα και τις κούφιες υποσχέσεις» της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 17:00, στο Σύνταγμα, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

«Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας», αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας παραθέτοντας παράλληλα και τα αιτήματά τους που είναι: «πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων μάλιστα σε βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για οχήματα – νεκροφόρες, για υπηρεσίες – χωματερές, για ενδοεπικοινωνία – ευάλωτη σε εγκληματικές ομάδες κ.α.

«Ας δώσουμε ένα τέλος όλοι μαζί στον εμπαιγμό και την απαξίωση» σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

«Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά και αγωνιστικά διεκδικώντας: Ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ, την διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των αποθεματικών, την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας. Για τον σκοπό αυτό στις 16:00 θα αναχωρήσει από το ΥΝΑΝΠ λεωφορείο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να μετακινηθούν στο Σύνταγμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΠΗΓΗ