Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, ύστερα από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς εντείνεται η φημολογία για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 12:00 και θα αναφερθεί στις πολιτικές της κυβέρνησης για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και όλο αυτό αυτό το κρίσιμο διάστημα της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει ένα ντόμινο ανατιμήσεων σε όλη την αγορά, ενώ θα υπογραμμίσει και κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στη μείωση φόρων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στη μείωση της ανεργίας, σε πολιτικές δηλαδή που έχουν ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών αλλά και στην στήριξη που συνεχίζει να δίνει στους καταναλωτές ενέργειας με την παροχή επιδοτήσεων.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου ενώ θα τονίσει την πρόθεση του για περαιτέρω ενίσχυση, κυρίως των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, πάντα εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε μία σύγκριση των όσων έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα με τα πεπραγμένα της προηγούμενης, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι είναι ένα πεδίο στο οποίο έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Και επειδή ήδη έχουμε μπει σε μία άτυπη –για την ώρα – προεκλογική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει την σημασία που έχει για τη χώρα η κυβερνητική σταθερότητα.





ΠΗΓΗ