Κατά την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί τελικά με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός απεδέχθη πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου για γεύμα.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο, οι δύο χώρες, παρά τις διαφορές μας, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε και άλλα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην Ευρώπη. Από την άλλη, όμως, έχει ταυτόχρονα διατρανώσει την απερίφραστη καταδίκη της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού.

Ο Πρωθυπουργός θα προσέλθει στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική, χωρίς ψευδαισθήσεις και φυσικά χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές και καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδος, θέσεις οι οποίες εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.





ΠΗΓΗ