Σε διάψευση δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργο Κουμεντάκη, να παραιτείται για θέματα που είχαν να κάνουν με τις επιχειρήσεις των στρατιωτικών ελικοπτέρων σινούκ στις καταστροφικές πυρκαγιές προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το βράδυ της Δευτέρας.

«Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα» ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αλέξανδρος Μούντζιος.

Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)





ΠΗΓΗ