Με τη φράση «όλοι και όλα αξιολογούνται» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη (χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha) σε σχέση με την απόδοση των υπουργών – δήλωση που «υπενθύμισε» το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, καθώς η χώρα μοιάζει να πλησιάζει στην έξοδο του τούνελ της πανδημίας.  

«Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο», ήταν η επίμαχη φράση του Γιώργου Γεραπετρίτη, που εκλήθη να σχολιάσει η κυρία Πελώνη.

Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στις αρχές του φθινοπώρου ή και νωρίτερα, συνδέεται και με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση τα έχει απορρίψει κατηγορηματικά μέχρι στιγμής, ωστόσο αναλυτές και δημοσκόποι υπογραμμίζουν ότι η προσφυγή στις κάλπες ίσως έρθει στο προσκήνιο εντός του 2022 και εφόσον ο πρωθυπουργός που διαθέτει και το αποκλειστικό προνόμιο να αποφασίσει εάν θέλει τις πρόωρες εκλογές, διαπιστώσει ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα.

 

Πότε θα αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε ότι παρατηρείται βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων πολιτών.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έχει κυρίως η πρόοδος του εμβολιασμού, καθώς και οι καλές καιρικές συνθήκες. «Η  πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια», υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών.

«Ήδη έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον  μία δόση, (ποσοστό πάνω από 35%), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000 (ποσοστό πάνω από 20%)», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενώ σημείωσε ότι με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος των πολιτών στα νησιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ ο μέσος όρος όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους  φτάνει στο 27%.

«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς και ταυτόχρονα εξακολουθούμε να προσέχουμε έτσι  ώστε -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-  να έχουμε φέτος ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο Καλοκαίρι», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Σε ερώτηση που δέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και πότε αναμένεται η άρση της, η Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μέχρι τα μέσα Ιουνίου.





ΠΗΓΗ