Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας ΔΣ ΠΟΑΣΥ Συνδρεβέλης Χρήστος καθώς και οι αντιπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ Πλαφουντζής Γεώργιος ,Γιώτας Γεώργιος και Παπαηλίας Γεώργιος , Στην  συνάντηση  αναδείχθηκε η άμεση  ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπκό της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου καταφέρουν οι συνάδελφοί μας να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, που θα προκύψουν κατά την θερινή περίοδο ,σε συνάρτηση πάντα με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, όπως αυτά ορίζονται από τα σχετικά Προεδρικά διατάγματα ¨ περί  του Χρόνου Εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού”.

Επιπλέον στην συνάντηση τονίσθηκε  από πλευράς μας η αντίθεσή  αναφορικά με την ανάθεση στους συναδέλφους μας (όπως αυτή ορίστηκε από  σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ), του αλλότριου προς την αποστολή τους καθήκοντος ,της εξέτασης των εγγράφων εισόδου (PLF και PCR) των ταξιδιωτών  ,αρμοδιότητας μέχρι προσφάτως των κλιμακίων της Πολιτικής Προστασίας .γεγονός που θα δυσχεράνει την υπηρεσιακή καθημερινότητα  και θα προσθέσει επιπλέον καθήκοντα ξένα προς την αποστολή τους .

 

Η περαιτέρω ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό της Δ.Α.Α.Α τόσο ,με αποσπάσεις, αλλά και με τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις αποτελεί μονόδρομο προκειμένου ανταπεξέλθει η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών  στο δύσκολο έργο της, με σεβασμό στα δικαιώματα του Αστυνομικού προσωπικού ( αναφορικά με τον χρόνο εργασίας του) και για αυτό τον λόγο θα αιτηθούμε στην Φυσική Ηγεσία του Σώματος, την καθολική αποδοχή  σχετικών αιτημάτων συναδέλφων μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Από πλευράς του κ. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Ταξιάρχου κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  Κων/νου μας έγινε γνωστό ότι : ο Χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού είναι θεμελιώδης δικαίωμα ,το οποίο απόλυτα οφείλουμε να σεβόμαστε και οι κατευθύνσεις και εντολές προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες της Δ,Α,Α,Α  ,είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και η τήρηση των σχετικών Π.Δ 

 

Για το ζήτημα της ενίσχυσης  της Δ.Α.Α.Α με προσωπικό μας έγινε γνωστό ,ότι η Διοίκηση της Δ.Α.Α.Α καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει ενημερώσει σχετικά τις Προϊστάμενες Υπηρεσίες του Σώματος ; για την επιβεβλημένη ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

 

  Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα και από πλευράς του κ. Διευθυντή της Διεύθυνσης  ,τονίσθηκε η πρόθεσή του ,για “ανοιχτή” επικοινωνία με σκοπό και στόχο την επίλυση ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους συνάδελφους μας και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ



ΠΗΓΗ