Σε μία ομιλία με έντονο προεκλογικό «άρωμα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πολλά μηνύματα, εντός και εκτός συνόρων.

Μιλώντας στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030», αναφέρθηκε στις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και στο έργο της, εστιάζοντας κυρίως στα όσα αφορούν τη νέα γενιά.

«Το συνέδριο μας γίνεται αφετηρία για την τελική ευθεία προς την επόμενη εκλογική νίκη της ΝΔ. Και αγγελιοφόροι της πρέπει να είστε εσείς, το πιο ζωντανό κομμάτι της», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Στόχος, όπως είπε, είναι μέσα σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, η Ελλάδα να καταστεί πόλος σταθερότητας και προόδου.

«H πατρίδα χρειάζεται μία σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, παρά μία λάθος κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ έθεσε το δίλλημα: «Ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες», εξαπολύοντας ουσιαστικά επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στο ΑΠΘ. «Ο νόμος δεν θα σταματά στις πύλες των ΑΕΙ, σύντομα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα είναι εκεί», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει ότι καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις στα ΑΕΙ, κάτι που ξεκαθάρισε όμως ότι δεν είναι αληθές καθώς η συνδικαλιστική δράση στα Πανεπιστήμια προβλέπεται στο Σύνταγμα. «Ούτε το Σύνταγμα δεν γνωρίζουν», σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες τελευταία. Σκεφτείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τα αποτελέσματα των εκλογών», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά χωρίς να τον κατονομάσει.

«Δεν γίνεται διάλογος με το ανιστόρητο και το παράλογο»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφή μηνύματα και στην Τουρκία. «Κάθε επιθετικό της βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα προς το περιθώριο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε για τους γείτονες: «Εύχομαι μαζί με το όνομα τους να αλλάξουν και τη λογική τους», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με το ανιστόρητο και το παράνομο. Μιλώντας μάλιστα για την επίσκεψη που έκανε σε νησιά του Αιγαίου, τόνισε με έμφαση ότι η παρουσία του και μόνο στην Ψέριμο, ήταν ένα μήνυμα.

«Το εθνικό συμφέρον απαιτεί ισχυρές συμμαχίες. Και τις έχουμε. Ισχυρή άμυνα. Και τη χτίζουμε», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.





ΠΗΓΗ