Ανακοινώσεις για το Πάσχα, το άνοιγμα της εστίασης και την άρση των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον νέο οδικό χάρτη σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που θα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η απόφαση για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαϊου. Εστιατόρια και καφέ θα ανοίξουν για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες ακριβώς (3 Νοεμβρίου έκλεισαν…) με τραπέζια αποκλειστικά έξω και με μία σειρά περιοριστικών μέτρων για την ασφάλεια πελατών και εργαζομένων.

Ανακοινώσεις αναμένονται και για την πασχαλινή περίοδο αλλά και για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται για τον Μάιο, με ημερομηνία ορόσημο την 14η του επόμενου μήνα, όταν θα ανοίξει επίσημα και ο τουρισμός.

Το βέβαιο είναι ότι μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνεται η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων για το Πάσχα ενώ δεν αποκλείεται να οριστεί επίσημα ημερομηνία απελευθέρωσής τους.





ΠΗΓΗ