Στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε στις 09:00 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτηρίζοντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου «αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας». 

Η εξέγερση αποτέλεσε «μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας», ανέφερε η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας», συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. «Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης», τόνισε, για να καταλήξει: «Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας  για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας». 

ΠΗΓΗ