Το αστείο με τον Ζάγιερ Γιόζεφ, τον Ούγγρο ευρωβουλευτή που συνελήφθη σε γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες δεν είναι οι «πικάντικες» λεπτομέρειες. Καλό είναι να αντιστεκόμαστε στον (μεγάλο είναι η αλήθεια) πειρασμό να κάνουμε πολιτική με τέτοιες λεπτομέρειες. Γιατί το θέμα δεν είναι ότι είναι γκέι. Εκείνοι θα το έκαναν θέμα, εμείς δεν πρέπει να το κάνουμε. Και ο Αυστριακός ακροδεξιός ηγέτης Χάιντερ ήταν γκέι αλλά δε βάσισε την ξενοφοβική του καμπάνια μίσους στην ετεροκανονικότητα. Έπρεπε για τούτο να χτυπηθεί επειδή ήταν φασίστας, όχι επειδή ήταν γκέι φασίστας. 

Το θέμα λοιπόν υπάρχει όταν τέτοιοι τύποι είναι δημόσια κήρυκες αυστηρής ηθικής. Ο Ζάγιερ, ήταν από εκείνους που επεξεργάστηκαν την αλλαγή του συντάγματος από τον Όρμπαν για να ορίσουν ότι η Ουγγρική οικογένεια μπορεί να φτιαχτεί μόνο από άντρα και γυναίκα. Ο Ζάγιερ, που πιάστηκε σε έφοδο της αστυνομίας με 25 γυμνούς άντρες στο μπαρ, έκανε ό,τι μπορούσε στον δημόσιο βίο του για να «κλειδώσει» την οικογένεια, μην και καταφέρουν τίποτα ανθρωπάκια να «ζευγαρώσουν με ασφάλεια και με τον νόμο» με σύντροφο του ίδιου φύλου. Με μια κουβέντα: στους Ούγγρους πούλαγε ηθική, στοχοποιούσε τους γκέι για να παίρνει ψήφους να ειναι στο γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες. Ε, αυτό είναι θεματάκι. 

Μπαίνει κι αυτός στο πάνθεον των υποκριτών και απατεώνων από τους οποίους η ακροδεξιά έχει κάμποσους. Όχι μόνο αυτή, αλλά αυτή σκίζει. Πάρτε τον λαϊκό αηδό (με ήτα εκ της αηδίας) οπαδό της ελληνικής φυλής και της τάξης που πιάνεται με κόκες και όπλο. Ή τον Μπάνον που πιάνεται να τρώει τα λεφτά που μάζευε για να φτιάξει το τείχος με το Μεξικό. Η ακροδεξιά είναι γεμάτη μικρούς ή μεγάλους Σώρες, ψευτράκους και απατεώνες. Άλλοι πουλάνε κηραλοιφές και χειρόγραφες επιστολές του Ιησού και μασάνε χρήμα, άλλοι πουλάνε ορθοδοξία και Ελλάδα, άλλοι πουλάνε ηθική και ευταξία. Εκεί οφείλει κανείς να είναι αμείλικτος. Δεν είναι ανθρωποφαγία η διαπόμπευση ενός εθνοφυλετιστή που την πατάει (όπως κάποιοι είπαν για τον Σφακιανάκη). Είναι σπορά και θερισμός. Ο καθένας θερίζει όσα έσπειρε.

 

  • Απόψεις και άλλες δηλώσεις που εκφράζονται από χρήστες και τρίτα μέρη (π.χ., bloggers) είναι αποκλειστικά δικές τους και δεν αποτελούν απόψεις της HuffPost Greece. Την ευθύνη για περιεχόμενο που δημιουργείται από τρίτα μέρη φέρουν αποκλειστικά τα μέρη αυτά.

ΠΗΓΗ