Θυμάστε τον μυστηριώδη μονόλιθο που ανακάλυψαν στις ερημιές της Γιούτα και εξίσου αναπάντεχα εξαφανίστηκε λίγες βδομάδες αργότερα;

Ένας φωτογράφος επιβεβαίωσε πως είδε 4 άντρες να καταστρέφουν τη μεταλλική στήλη, λέγοντας «μην αφήνετε ίχνη».

Δεν ήταν τελικά εξωγήινοι, όπως ισχυρίζονταν πολλοί τις τελευταίες μέρες, παρά ο πανταχού παρών ανθρώπινος παράγοντας.

Δύο φίλοι που είχαν πάει για να φωτογραφίσουν τον μονόλιθο είδαν την απομάκρυνσή του το βραδάκι της προηγούμενης Παρασκευής. Μοιράστηκαν μάλιστα και μια εικόνα στο Instagram.

Όταν οι άντρες «απομακρύνονταν με τα κομμάτια, ένας από αυτούς είπε: ‘‘’Μην αφήνετε ίχνη’’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας Ross Bernards στους «New York Times».

Οι κυνηγοί της περιπέτειας είχαν παθιαστεί με τον μυστηριώδη μονόλιθο και ένα αντίγραφό του εμφανίστηκε εξίσου μυστηριωδώς στη Ρουμανία.

Το γραφείο του τοπικού σερίφη είχε αρνηθεί μάλιστα να ασχοληθεί με την υπόθεση, τώρα όμως δηλώνει πως σκοπεύει να ερευνήσει το γεγονός της εξαφάνισής του. Ο μονόλιθος θεωρείται πια «ιδιωτική περιουσία», φτάνει να βγει κάποιος και να τον διεκδικήσει.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό ποιοι τον αφαίρεσαν και αν είναι οι ίδιοι που τον είχαν τοποθετήσει στο απομακρυσμένο σημείο της ερήμου.

Ο Bernards δήλωσε πως δεν προσπάθησαν να σταματήσουν τους άντρες. Τους άκουσαν να λένε «να γιατί δεν αφήνεις τα σκουπίδια σου στην έρημο», πριν τον γκρεμίσουν.

Ένας από τους άντρες που αφαίρεσαν τον μονόλιθο ανακοίνωσε το γεγονός στα κοινωνικά μέσα την Τρίτη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Ο Sylvan Christensen μοιράστηκε κι ένα βίντεο από το περιστατικό.

«Μην εγκαταλείπετε την προσωπική σας περιουσία σε δημόσια γη αν δεν θέλετε να την πάρουν», έγραψε χαρακτηριστικά…





ΠΗΓΗ