Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να χωριστεί σε δύο εταιρείες, χωρίζοντας το τμήμα που πουλά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης από τη μεγάλη φαρμακευτική της μονάδα.

Η φαρμακοβιομηχανία θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της υγείας των καταναλωτών σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία. Η αντίπαλη Pfizer Inc είχε ενώσει τη μονάδα υγείας των καταναλωτών με την GlaxoSmithKline plc σε μια κοινοπραξία το 2019 .

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι στοχεύει να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη διάσπαση σε 18 έως 24 μήνες, ανεβάζοντας τις μετοχές της κατά 5%.

Η εταιρεία θα διατηρήσει τις μονάδες φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών της, οι οποίες πωλούν φάρμακα όπως η θεραπεία του καρκίνου Darzalex. Οι μονάδες αυτές αναμένεται να αποφέρουν έσοδα περίπου 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Η διάσπαση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο αμερικανικός βιομηχανικός όμιλος General Electric Co δήλωσε ότι θα χωριστεί σε τρεις δημόσιες εταιρείες για να απλοποιήσει τις δραστηριότητές του και να μειώσει το χρέος.

Παράλληλα, την Παρασκευή, η ιαπωνική Toshiba Corp περιέγραψε ένα σχέδιο με το οποίο χωρίζεται σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες.





ΠΗΓΗ