Pool via Getty Images

13 Αυγούστου 2021. Ο Έλον Μασκ στην Γερμανία. (Photo by Patrick Pleul – Pool/Getty Images)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc, Έλον Μασκ, αποκάλυψε μια πρόσθετη πώληση μετοχών αξίας περίπου 687 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως κατέγραψαν οι κανονιστικές αρχές (Παρασκευή 12 Νοεμβρίου) που παρακολουθούν τις κινήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας – μετά την εκποίηση μετοχών αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Μασκ πούλησε στις 11 Νοεμβρίου αρχικά 587.638 τεμάχια και στην συνέχεια ένα μικρότερο πακέτο 52.099 μετοχώ που κατείχε το καταπίστευμά του, προβαίνοντας σε πολλαπλές συναλλαγές.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 0,5%, ωστόσο, στα 1.069 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές (πριν από το άνοιγμα των αγορών).

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο κορυφαίος μέτοχος της Tesla, έγραψε στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα πουλούσε το 10% των μετοχών του, εάν οι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων εγκρίνουν την κίνηση αυτή.

picture alliance via Getty Images

17 Μαϊου 2021. Ο Έλον Μασκ στην Γερμανία, στον χώρο όπου κατασκευάζεται νέο εργοστάσιο της Tesla, υπογράφει πάνω σε ένα χάρτινο ομοίωμά του, πανηγυρίζοντας για την έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία.  Photo: Christophe Gateau/dpa (Photo by Christophe Gateau/picture alliance via Getty Images)

Στον πρώτο γύρο πώλησης μετοχών, οι εγγραφές έδειξαν ότι ο Μασκ πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πούλησε επίσης άλλες 934.000 μετοχές προς 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει φορολογικές υποχρεώσεις του, μετά την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης για απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών.

Πριν από την πώληση, ο Μασκ κατείχε μερίδιο περίπου 23% στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προτίμησης αγοράς μετοχών.

Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα έπρεπε να ασκήσει μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προτίμησης αγοράς μετοχών τους επόμενους τρεις μήνες, κάτι που θα δημιουργούσε για τον ίδιο ένα μεγάλο λογαριασμό σε φόρους. Η πώληση μέρους των μετοχών του, όπως εξήγησε, θα μπορούσε να απελευθερώσει κεφάλαια για να πληρώσει τους φόρους.





ΠΗΓΗ