Μπορεί ο χιονιάς στην Ελλάδα να πονοκεφαλιάζει πολλούς κι να δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όπως στην Αττική, εντούτοις υπάρχουν και περιοχές όπου κατάλληλα προετοιμασμένοι, απολαμβάνουν το χιόνι.

Μια από τις πλέον γνωστές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, τα X Games, αν και λίγοι το γνωρίζουν, ξεκίνησαν από τη Ρόδο, το 1995. Τα extreme sports, μολονότι το νησί των Ιπποτών δεν έχει χιόνι ή πολλά πεδία διεξαγωγής τέτοιων αγώνων, φιλοξένησε, όπως είναι λογικό, καλοκαιρινά αθλήματα. Ωστόσο, γρήγορα ο θεσμός επεκτάθηκε και σε χειμερινά αθλήματα, από το 1997 στη λίμνη Big Bear της Καλιφόρνιας, με αποτέλεσμα να αποτελούν, πλέον, μια από τις πιο εντυπωσιακές διοργανώσεις στον κόσμο.

Η Jeep, για 19η χρονιά, επιστρέφει στο χιονοδρομικό κέντρο του Buttermilk Mountain του φημισμένου Aspen, ως ο αποκλειστικός χορηγός μετακινήσεων και των φετινών χειμερινών X Games, καθώς η μάρκα με τις επτά κάθετες γρίλιες στη μάσκα, είναι συνυφασμένη με την περιπέτεια, έχοντας κορυφαία SUV μοντέλα και νέες εξηλεκτρισμένες προτάσεις τετρακίνησης, 4xe.

Το Aspen, το οποίο αποτελεί το πλέον φημισμένο και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο στις Η.Π.Α., σε υψόμετρο 2.438μ., συγκεντρώνει κάθε χειμώνα διάσημους από τον επιχειρηματικό χώρο και τις τέχνες, ενώ κατά τη διάρκεια των X Games εστιάζει πάνω του τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης οι αθλητές αγωνίζονται σε πλήθος αγωνισμάτων που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και αγώνες ταχύτητας και επίδειξης με snowmobiles.





ΠΗΓΗ