Τα τελευταία εναπομείναντα καταστήματα της Domino’s Pizza στην Ιταλία έκλεισαν μετά την πτώχευση της εταιρείας που διαχειριζόταν τα καταστήματα της στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.

Ο κάτοχος του franchise, ePizza SpA, επλήγη από την πανδημία, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο μετέδωσε πρώτο τις σχετικές εξελίξεις.

Η Domino’s πάλευε να κερδίσει πελάτες στη γενέτειρα της πίτσας από τότε που κυκλοφόρησε εκεί το 2015.

Η EPizza SpA υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση πτώχευσης στις αρχές Απριλίου, αφού επηρεάστηκε πολύ από τους περιορισμούς του κορονοϊού.

«Η πανδημία Covid-19 και οι επακόλουθοι και παρατεταμένοι περιορισμοί από οικονομική άποψη έχουν βλάψει σοβαρά την ePizza», ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι αντιμετώπιζε αυξανόμενο ανταγωνισμό, καθώς τα παραδοσιακά εστιατόρια άρχισαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές παράδοσης.

Ως μέρος της διαδικασίας πτώχευσης, η εταιρεία έλαβε προστασία από τους πιστωτές της για 90 ημέρες. Ωστόσο, αυτή η προστασία έληξε τον περασμένο μήνα.

Η ιταλική εταιρεία είχε ήδη μειώσει την δραστηριότητά της από το 2020, ενώ οι παραδόσεις σταμάτησαν από τα τέλη Ιουλίου.

Από το 2020, η εταιρεία διαχειριζόταν 23 σημεία άμεσης πώλησης στην Ιταλία και άλλα έξι καταστήματα λειτουργούσαν μέσω subfranchising, σύμφωνα με τα έγγραφα πτώχευσης.

Συγκριτικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία έχουν περισσότερα από 1.200 καταστήματα, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη αγορά Domino στην Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στον κόσμο διαθέτει περισσότερα από 18.300 καταστήματα σε περισσότερες από 90 διεθνείς αγορές παγκοσμίως.

Οταν μπήκε στην Ιταλία πριν από επτά χρόνια, η Domino’s είχε στόχο να ξεχωρίσει από τους παραδοσιακούς παρασκευαστές πίτσας της χώρας με μια ολοκληρωμένη υπηρεσία παράδοσης στο σπίτι και ένα ξεχωριστό μενού που περιλαμβάνει γαρνιτούρες αμερικάνικου τύπου, όπως ο ανανάς.

Ωστόσο, αντιμετώπισε όλο και πιο σκληρό ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς τα τοπικά εστιατόρια εγγράφηκαν σε πλατφόρμες παράδοσης φαγητού.

Η είδηση ​​ότι η Domino’s έφευγε από την πατρίδα της πίτσας έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από ορισμένους χρήστες των social media.

«Πάντα αναρωτιόμουν πώς η Domino’s θα μπορούσε να επιβιώσει στο Νιου Τζέρσεϊ, πόσο μάλλον στην Ιταλία», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Ντέιβ Τζέιμισον.

Μια άλλη χρήστης του Twitter παρατήρησε ότι το άνοιγμα της Domino’s στην Ιταλία «είναι σαν να προσπαθείς να πουλήσεις χιόνι στον Βόρειο Πόλο».

(με πληροφορίες από BBC)





ΠΗΓΗ