Ως σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμφωνία συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού και της Visa, για παροχή δεδομένων συναλλαγών, γεγονός που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα.

Η Visa θα παραδώσει αυτοτελείς πίνακες, στους οποίους θα παρέχεται μια δωδεκάμηνης διάρκειας συνολική ανάλυση των δαπανών τουριστών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν από ξένες κάρτες Visa. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι πίνακες θα επικαιροποιούνται από την Visa για τρία ακόμη έτη. Επίσης, η εταιρεία θα προωθήσει την Ελλάδα ως προορισμό σε διεθνείς κατόχους καρτών της και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, θα αναπτύξει μια ιστοσελίδα-πλατφόρμα ταξιδιών ειδικά αφιερωμένη για το σκοπό αυτό.

Εξάλλου, η Visa πρόκειται να στέλνει στη χώρα μας, σε κυλιόμενη βάση, ένα ποσοστό έως και 3% του προσωπικού της ετησίως (21.500 άτομα) και μάλιστα σε περιόδους και εκτός καλοκαιρινής σεζόν, στο πλαίσιο της απομακρυσμένης εργασίας.

Η πρωτοβουλία Digital Nomads του Υπουργείου Τουρισμού έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση στις πόλεις: Ερμούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Marketing Greece.

Μάλιστα, ήδη η Αθήνα έχει, την τελευταία πενταετία, τον τρίτο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες.





ΠΗΓΗ