Εντάξει, αυτό το outfit, από μόνο του αποτελεί δέλεαρ, προκειμένου να το γνωρίσεις καλύτερα. Εσύ, αλλά και χιλιάδες άλλοι που το βλέπουν στον δρόμο και τρέχουν τα.. σάλια τους, από επιθυμία να γευτούν να το οδηγήσουν, έστω για λίγο.

Η αλήθεια είναι στυγνή. Κυκλοφορώντας με τη νέα C-Class 200, με αυτό το ματ χρώμα, όχι μόνο δεν περνάς απαρατήρητος, αλλά δεν μπορείς ούτε στο ελάχιστο να είσαι διακριτικός.

Και επειδή η πρώτη εντύπωση είναι το ήμισυ του παντός, όπως η αρχή, βλέποντας την C-Class 200 δοκιμής, λες πάμε παραπέρα, διότι και μόνο η εμφάνιση σε αφήνει άφωνο.

.
.

Δημήτρης Μπαλής

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Mercedes-Benz, αν όχι η πιο αναγνωρίσιμη, στην 5η της γενιά παρουσιάζεται με πιο γενναιόδωρους χώρους, χάρη στις αυξημένες διατάσεις, αλλά κυρίως με περισσότερα χαρακτηριστικά από τη ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας, την S-Class.

Οι καμπύλες του αμαξώματος, οι κοντοί πρόβολοι, η τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα, εξαιτίας και του µακρύτερου καπό, συνθέτουν ένα ελκυστικό μοντέλο µε προβολείς LED High Performance, εντυπωσιακή μάσκα με το τριάκτινο σήμα στη μέση, και προφυλακτήρα με αεραγωγούς στις άκρες, που θυμίζουν πανίσχυρη έκδοση.

.
.

Δημήτρης Μπαλής

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και στο εσωτερικό καθώς η οθόνη με τον πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και η οθόνη πολυμέσων / ψυχαγωγίας 9,5”, κάθετη σαν τάμπλετ, που είναι ελαφρώς κυρτή προς τον οδηγό, τραβούν άμεσα το βλέμμα. Το τριάκτινο τιµόνι, με τα μεταλλικά στοιχεία και το επίπεδο κάτω τμήμα, είναι από τα εκκεντρικά μέρη της καμπίνας, όπως και οι αεραγωγοί.

Η έκδοση δοκιμής διαθέτει αλκαντάρα και δέρμα στην ταπετσαρία και εν γένει είναι εμφανή τα ποιοτικά υλικά, με σπορτίφ στοιχεία, όπως οι πενταλιέρες αλουμινίου. Ανετη για 5 ενήλικες και πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, στα 455 λίτρα.

Κι αν κάποιος σου έλεγε ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1.5 lt, θα τον πίστευες; Ισως όχι, αλλά είναι πραγματικότητα, καθώς το μοτέρ αυτό, με τη συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα 15 kW ή 20 ίππων «EQ Boost», με 200 Nm ροπής από χαμηλά, φθάνει τη συνολική ισχύ στους 204 ίππους και 300 τα Nm ροπής.

.
.

Δημήτρης Μπαλής

Τούτων δοθέντων, η C-Class 200 εκκινεί πολύ γρήγορα, με 7,8 δευτ. επιτάχυνσης, περιορίζει τον θόρυβο στη λειτουργία και μειώνει την κατανάλωση σε κάτω από 9 λίτρα / 100 χλμ.

Το 9G-TRONIC αυτόματο κιβώτιο αποδίδει πολύ καλά, έχοντας νέα διάταξη και στοιχεία.

Οδηγώντας μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές λειτουργίες, ανάλογα το πού και πώς θέλεις να κινηθείς: Discreet, Classic, Sport, Navigation, Assistance και Service, με τον πίνακα οργάνων να αλλάζει σε γραφικά και φωτισμό.

Τα περίπου 1.650 κιλά του αμαξώματος έλκονται θαυμάσια, με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων να συμπεριφέρεται όπως πρέπει για την άνεση των πίσω επιβατών.

Εν γίνει, είτε από χαμηλά είτε σε υψηλές στροφές, το σύστημα κίνησης λειτουργεί απίστευτα καλά, νιώθεις το αυτοκίνητο να πατά χαμηλά και σου δίνει σιγουριά στις επιλογές σου.

Η Mercedes προικίζει το μοντέλο με όλα τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, αλλά και με ψηφιακή τεχνολογία αιχμής, έχοντας και τον ψηφιακό βοηθό με την εντολή «Hey Mercedes» και over the air αναβαθµίσεις στο λογισμικό.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια επιλογή που σε ανταμείβει, διότι έχεις άνεση, σπορτίφ εμφάνιση και χαρακτηριστικά οδήγησης, σε ένα αυτοκίνητο όπου το τριάκτινο αστέρι αποτελεί σήμα κατατεθέν.





ΠΗΓΗ