Εχοντας εμπλουτίσει με περισσότερα προϊόντα το χαρτοφυλάκιό του, ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα εμπορικών υπηρεσιών και αποτελώντας σημαντικό κρίκο στην τροφοδοτική αλυσίδα, με πλειάδα προϊόντων, παρουσίασε εντυπωσιακά οικονομικά στοιχεία το 2021.

Αφενός διατήρησε τις πωλήσεις του στα ίδια επίπεδα με το 2020, ωστόσο ενισχύθηκε με νέα επώνυμα προϊόντα, που είχε ως αποτέλεσμα τη διάθεση ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου κωδικών στην αγορά, παράλληλα με την ενίσχυση των υπηρεσιών παροχής Logistics.

Ως εκ τούτου, βελτίωσε την κερδοφορία του, καταγράφοντας κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στα τέλη Ιουλίου 2021, ο όμιλος άντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, γεγονός που θωρακίζει περαιτέρω τη λειτουργία του και θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προοπτικές του.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε οριακή αύξηση και διαμορφώθηκε σε 192,7 εκατ. ευρώ, έναντι 192,5 εκατ. το 2020, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 34,9 εκατ., έναντι 33,4 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν λίγο μειωμένα, από 13,6 εκατ. το 2020, σε 13,3 εκατ. το 2021.

Πάντως, όπως σημείωσα παραπάνω, σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, συγκριτικά με τη χρήση του 2020, καταγράφηκαν κέρδη προ φόρων ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών προ φόρων 1,4 εκατ. ευρώ, και κέρδη μετά φόρων 0,7 εκατ., σε σχέση με τις ζημιές μετά φόρων 1,4 εκατ.

Το 2022 ο όμιλος κινείται με γνώμονα να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται, σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, προσαρμόζοντας ανάλογα την επιχειρηματική του λειτουργία, και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.





ΠΗΓΗ