Σε ένα ακόμα καλύτερο 2022 προσδοκά, τουριστικά, η χώρα μας. Ηδη το 2021, κινείται ανώτερα των προσδοκιών, πολύ κατώτερα, βεβαίως, από το 2019, τη χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.

Ωστόσο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κυρίως από τις αεροπορικές εταιρείες που δίνουν και το στίγμα με τις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις που έχουν, δείχνουν ότι η νέα τουριστική χρονιά μπορεί να φέρει τα νούμερα που έφεραν το 2020 και το 2021 μαζί και γιατί όχι, να πλησιάσουν του 2019.

H ολλανδική αεροπορική εταιρεία Transavia, η οποία ξεκίνησε να επιχειρεί το 2003, ως μέλος της KLM, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο της AIR FRANCE, σχεδιάζει να φέρει διπλάσιους ταξιδιώτες στην Ελλάδα, το 2022.

Zoi Psaroudaki

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με την διευθύνουσα συμβούλο της αεροπορικής εταιρείας, Transavia, Ναταλί Στουμπλέρ.

Αυτό συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι, μεταξύ του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και της διευθύνουσας συμβούλου της αεροπορικής εταιρείας, Ναταλί Στουμπλέρ. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι προσθέτει τη Σκιάθο στους προορισμούς της, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για το 2022. Όμως, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στη δυνατότητα να υποστηρίξουμε χειμερινούς προορισμούς, καθώς και τον θεματικό τουρισμό.

Με μία σταθερή πολιτική βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, με διεύρυνση των τουριστικών προορισμών, προσδοκούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό προσδίδοντας μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στη χώρα μας», επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.





ΠΗΓΗ