Από τις 23 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2021, όλες οι ομάδες μάρκετινγκ, τα ΜΜΕ, τα δημιουργικά τμήματα και οι διαφημιστικές εταιρείες που χρησιμοποιούν την αγαπημένη πλατφόρμα του YouTube για τις καμπάνιες τους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα βραβεία YouTube Works.

Τα βραβεία YouTube Works έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Kantar και έχουν ως στόχο την ανάδειξη της καλύτερης χρήσης του YouTube για την προσέγγιση του κοινού και την προώθηση μηνυμάτων, προϊόντων και ιδεών. H κριτική επιτροπή των βραβείων, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους ειδικούς και επαγγελματίες στους χώρους της επικοινωνίας, του μάρκετινγκ και όχι μόνο, θα επιλέξει τις καλύτερες συμμετοχές στις κατηγορίες:

  • Best Media Strategy
  • Best Breakthrough Advertiser
  • Best Audience Insight
  • Best YouTube Integration
  • Best Creative Work
  • Best use of YouTube Performance Marketing
  • Best long-term use of YouTube

Στη συμμετοχή με την καλύτερη χρήση του YouTube ως προς τα επιχειρηματικά αποτελέσματα μιας εταιρείας θα απονεμηθεί το ειδικό βραβείο GRAND PRIX.

Η διαδικασία επιλογής θα γίνει σε δύο στάδια ενώ οι νικητές των YouTube Works θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαρτίου 2021. Βασική προϋπόθεση για τη δήλωση συμμετοχής είναι, η καμπάνια που παρουσιάζει ο κάθε υποψήφιος να ήταν ενεργή εντός του 2020. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του YouTube Works και να υποβάλουν την αίτησή τους αφού συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στην οποία θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και τα KPI που πέτυχαν με την καμπάνια τους.

Το YouTube έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους μηνιαίους χρήστες ενώ κάθε μέρα παρακολουθούν σ’ αυτό, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ώρες βίντεο. Αντίστοιχα, κάθε μέρα, ο μέσος Έλληνας αφιερώνει 35 λεπτά της ημέρας του στο YouTube. Τον Αύγουστο του 2020, πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα επισκέφτηκαν το YouTube, εκ των οποίων οι μισοί ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 44 ετών.

ΠΗΓΗ